Tovább bonyolódik a fővárosi trágyaszag ügye: nincs meg a felelős?!

agrarszektor.hu
Augusztus elején brutális bűz lepte el az egész fővárost és környékét, és mindenkit lázban tartott a rejtélyes szag, sokáig nem lehetett tudni ugyanis hogy honnan ered. Akkor az a hivatalos válasz érkezett, hogy Óbarok-Újbarok-Bodmér között egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, ahol speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. Az ügyben még a bűz megjelenése után vizsgálatot indított a Pest Megyei Kormányhivatal, ám a válasz alapján nem létezik Kerti Vasút Kft.

Ahogy arról korábban az agrárszektor.hu is írt augusztus elején iszonyatos bűzre lettek figyelmesek a főváros és környékének lakói, és jó ideig nem érkezett válasz arra, hogy honnan ered a kellemetlen szag. Akkor portálunk utánanézett annak, hogy mik lehetnek a szagterhelés lehetséges forrásai, és meg is érkezett a hivatalos válasz arról, hogy az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél az orrfacsaró bűzt. Ezen a vonalon ugyanis egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, a talaj-előkészítés érdekében pedig speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ügyben akkor vizsgálatot indított a kormányhivatal, a parlament oldalára pedig mostanra került fel a válasza azzal kapcsolatban, hogy mi okozta az undorító trágyaszagot Budapesten - írja a HVG. A válasz szerint "a rendelkezésére álló információk alapján a bejelentésekben kifogásolt szaghatás az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott. Mivel Óbarok település Fejér megyében található, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal bevonta a vizsgálatba a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékes munkatársait is, így a két kormányhivatal szakemberei közösen léptek fel a trágyaszag terjedésének megállítása érdekében."

EZ IS ÉRDEKELHET
Az indoklásban több érdekesség is van, ilyen például, hogy nem létezik Bodomér nevű település, csak Bodmér, habár ez lehet akár elírás is. A cégadatbázisokban nem létezik a Kerti Vasút Kft., amit még a Budaörsi Info nevezett meg egy augusztus eleji cikkében, amely azóta elvileg eltűnt az oldalról. A hivatalos válaszból az is kiderül, hogy annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló, arra utasították a kormányhivatalokat, hogy fokozzák a helyszíni ellenőrzések gyakoriságát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?