Tovább bonyolódik a fővárosi trágyaszag ügye: nincs meg a felelős?!

agrarszektor.hu
Augusztus elején brutális bűz lepte el az egész fővárost és környékét, és mindenkit lázban tartott a rejtélyes szag, sokáig nem lehetett tudni ugyanis hogy honnan ered. Akkor az a hivatalos válasz érkezett, hogy Óbarok-Újbarok-Bodmér között egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, ahol speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. Az ügyben még a bűz megjelenése után vizsgálatot indított a Pest Megyei Kormányhivatal, ám a válasz alapján nem létezik Kerti Vasút Kft.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ahogy arról korábban az agrárszektor.hu is írt augusztus elején iszonyatos bűzre lettek figyelmesek a főváros és környékének lakói, és jó ideig nem érkezett válasz arra, hogy honnan ered a kellemetlen szag. Akkor portálunk utánanézett annak, hogy mik lehetnek a szagterhelés lehetséges forrásai, és meg is érkezett a hivatalos válasz arról, hogy az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél az orrfacsaró bűzt. Ezen a vonalon ugyanis egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, a talaj-előkészítés érdekében pedig speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Az ügyben akkor vizsgálatot indított a kormányhivatal, a parlament oldalára pedig mostanra került fel a válasza azzal kapcsolatban, hogy mi okozta az undorító trágyaszagot Budapesten - írja a HVG. A válasz szerint "a rendelkezésére álló információk alapján a bejelentésekben kifogásolt szaghatás az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott. Mivel Óbarok település Fejér megyében található, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal bevonta a vizsgálatba a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékes munkatársait is, így a két kormányhivatal szakemberei közösen léptek fel a trágyaszag terjedésének megállítása érdekében."

EZ IS ÉRDEKELHET
Az indoklásban több érdekesség is van, ilyen például, hogy nem létezik Bodomér nevű település, csak Bodmér, habár ez lehet akár elírás is. A cégadatbázisokban nem létezik a Kerti Vasút Kft., amit még a Budaörsi Info nevezett meg egy augusztus eleji cikkében, amely azóta elvileg eltűnt az oldalról. A hivatalos válaszból az is kiderül, hogy annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló, arra utasították a kormányhivatalokat, hogy fokozzák a helyszíni ellenőrzések gyakoriságát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?