Mi lesz a haszonállatokkal, ha a koronavírus miatt karanténba kerül a gazdájuk?

Mi lesz a haszonállatokkal, ha a koronavírus miatt karanténba kerül a gazdájuk?

agrarszektor.hu
Bajban lehetnek a haszonállatok, ha a gazdájuk karanténba vagy kórházba kerül a koronavírus miatt, erre a helyzetre ugyanis speciális eljárási rend nincs. Érdemes ezért előre megállapodni más környékbeli állattartókkal arról, hogy tartós távollét idején segítsék egymást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az állatokkal kapcsolatban több álhír is terjed, például az, hogy azok is megkaphatják az új 2019-es koronavírust és továbbfertőzhetik az embert - írja a Népszava. Jelenleg azonban ilyesmire nincs semmilyen bizonyíték - válaszolta a Népszavának a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Hogy mi lesz a haszonállatokkal, ha a gazdájuk karanténba kerül, arra azt felelték: speciális eljárási rend erre a helyzetre nincs. A vonatkozó törvények alapján a gazdának kell gondoskodnia róluk, így célszerű előre megállapodni más környékbeli állattartókkal, hogy tartós távollét idején segítenek egymásnak - tették hozzá. 

Ki kell öntenem az összes tejet, ha nem jutok el egyik faluból a másikba, de ha netán én kerülök karanténba, megoldhatatlan lesz az állatok ellátása, ott fognak éhen pusztulni, a környékben rajtunk kívül nincs más gazda, aki értene az etetésükhöz, pláne a fejéshez

 - mondta a lapnak az egyik Heves megyei kis faluban a mozgó őstermelő tejárus, aki hetente kétszer több száz liter tejet, túrót és sajtot hord házhoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?