2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Itt a bejelentés: fontos döntés született a madárinfluenza miatt Békés megyében

agrarszektor.hu
A hatékony és határozott hatósági intézkedéseknek is köszönhetően május 15-e óta nem volt újabb madárinfluenza kitörés Békés megyében. A kedvező járványügyi eredmények alapján június 24-én Békés megye nagy részén a Nébih elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását, így újra zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A legutolsó, május 15-ei Békés megyei kitörés óta az összes madárinfluenzával érintett gazdaságot fertőtlenítették a szakemberek - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, hamarosan a telepek újratelepítése is megkezdődhet. A korlátozott területek feloldásával, az uniós és hazai jogszabályokban előírt feltételek teljesítése alapján, Békés megyéből (három település kivételével) immár zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások. 

Békéssámson, Kardoskút és Orosháza - a szomszédos megyék kitörései miatt - továbbra is megfigyelési körzetbe esik. E településeken a korlátozások feloldására leghamarabb július 9-én kerülhet sor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?