Érdekes hírek érkeztek az európai báránypiacról: ez már az árakon is meglátszódhat

Érdekes hírek érkeztek az európai báránypiacról: ez már az árakon is meglátszódhat

agrarszektor.hu
Az európai bárányárak erőteljesen emelkedtek a 27. héten, mely köszönhető többek között annak is, hogy az új-zélandi import mértéke ebben az évben jelentősen alacsonyabb, mint az előző években volt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az európai piacok némi támogatást kaptak az éttermek és vendéglátóipari egységek fokozatos újbóli megnyitásának köszönhetően, továbbá az Eid-al-Adha, vagy más néven "Az áldozat fesztiválja" elnevezésű muzulmán fesztivál a hónap végén szintén serkentheti a keresletet - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az Egyesült Királyság Mezőgazdasági és Kertészeti Fejlesztési Tanácsa (AHDB) azonban megjegyezte, hogy Új-Zélandról az EU-27-be irányuló juhhús-export jelentős mértékben csökkent az idei év tavaszán az elmúlt évek hasonló időszakához viszonyítva. Az új-zélandi export mennyisége ugyanis 2020 áprilisában és májusában mindössze feleannyi volt, mint a tavalyi év azonos hónapjaiban, ezzel egyidejűleg a Kínába történő új-zélandi báránykivitel mennyisége jelentősen megnövekedett.

A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. július 5-ével záruló, 27. héten 582 euró/100 kg-ra emelkedett. Ez az érték 1,8 %-kal magasabb, mint az előző héten volt és 14,6 %-kal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában rögzített árat. Spanyolországban folytatódott a bárányár-emelkedés, az ár ott 593,44 euró/100 kg értéket ért el, amely 3,7 %-os növekedést jelent a korábbi héthez viszonyítva. Továbbá Németországban is 6,5 %-os növekedést tapasztaltak, az ár ott pedig 625,60 euró/100 kg-ra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?