2022. szeptember 30. péntek Jeromos

Koronavírus: súlyos csapást mért a magyar vadásztársaságokra a járvány

agrarszektor.hu
Számos vállalkozással ellentétben Magyarországon szeptemberben mentesültek a karantén alól a vadásztársaságok, ám a bevételek többségét kitermelő külföldi bérvadászok érkezése elmaradt. Ráadásul a magyar vadászok is jóval óvatosabbak a koronavírus-járvány miatt, így egyes területeken 70-80 százalékkal csökkentek a vadászatból származó bevételek az elmúlt évekhez viszonyítva.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A külföldi vadászok hiánya okozta anyagi veszteséget a hazai vadászok nem tudják ellensúlyozni, mert nem rendelkeznek olyan vastag pénztárcával, különösen a drága nagyvadak esetében - írja az ATV Híradó riportjára hivatkozva az Index. A hazai vadászok jóval óvatosabbak a járvány miatt is és többek között nem hajlandóak többen egy autóba beülni. Egyes területeken, például Hajdú-Bihar megyében a vadászatból származó bevételek 70-80 százalékkal csökkentek az elmúlt évekhez viszonyítva.

Vígh Imre fővadász szerint a kialakult nehéz helyzet az egész iparágat lehúzza, beleértve az apróvadak és nagyvadak szegmensét is. A szakértő úgy gondolja, hogy a legdrágábbnak számító gímszarvas-ágazat van a legrosszabb helyzetben, ezzel együtt pedig a vadásztársaságok jövője is bizonytalanná vált. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33