Megmozdult az európai báránypiac: nagyot változtak az árak néhány nap alatt

Megmozdult az európai báránypiac: nagyot változtak az árak néhány nap alatt

agrarszektor.hu
Az év 43. hetében emelkedni kezdtek az Európai Unióban a nehézbárány- és a könnyűbárány-árak. Mindkettőnél 0,4%-os növekedés volt tapasztalható a 42. heti árakhoz képest, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Európai Unióban a legutóbbi héten nehézbárány- és a könnyűbárány-árakban is emelkedés volt tapasztalható, olvasható a NAK oldalán. A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. október 25-vel végződő, 43. héten 591,2 euró/100 kg (vágott test egyenérték /vte/), a könnyűbárány ára pedig 621,5 euró/100 kg (vte) volt. Mindkettőnél 0,4%-os volt az emelkedés az egy héttel korábban rögzített értékekhez képest (42. héti árak: nehéz - 589,1 euró/100 kg (vte), könnyű - 619,3 euró/100 kg (vte)). A 43. heti nehézbárány-árak 0,6%-kal magasabbak az egy hónappal korábban rögzített értékhez képest, a könnyűbárány-árak pedig jelenleg 2,2%-kal magasabbak az egy hónappal korábban rögzített árhoz viszonyítva. A 2019-es év hasonló időszakában rögzített értékeket előbbiek 10,2%-kal, utóbbiak pedig 9,4%-kal haladják meg.

A 43. hétre a nehézbárány-árak Hollandiában 2,3%-kal, Romániában 1,1%-kal, Olaszországban pedig 0,4%-kal emelkedtek. Franciaországban minimális, 0,1%-os volt a csökkenés, Spanyolországban és Írországban pedig nem változtak az árak.

Az Egyesült Királyságban a bárányárakban minimális, 0,1%-os csökkenés volt tapasztalható az elmúlt héten, ez az érték 3,7%-kal marad el az egy hónappal korábban rögzített értéktől, azonban 12,8%-kal magasabb a 2019-es év hasonló időszakában rögzített értéknél.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 13:37