Súlyosbodik a helyzet: újabb ország tiltja be a nyércek tenyésztését a koronavírus miatt

MTI
Svédországban megtiltják a nyérctenyésztést, hogy megakadályozzák az állatokról emberre terjedő koronavírus-mutációk kialakulását - közölte szerdán Stockholmban a svéd kormány.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A szomszédos Dániában, a világ egyik legnagyobb nyérctenyésztő országában novemberben leölték a mintegy 17 milliós állományt, miután farmok százain koronavírus-járvány ütött ki, és a hatóságok embereknél is megtalálták a mutálódott vírustörzseket. Svédországban október óta több koronavírus-fertőzést jelentettek nyérctenyészetekből, de az állatokban nem azonosítottak mutálódott vírustörzset.

Szerencsére Svédországban a mutálódott vírus nem jelent meg a nyércfarmokon

 - mondta Pet Bolund pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján.

Dániától eltérően Svédország nem rendelte el az állomány leölését. A tenyésztők megtarthatják a tenyészállataikat a tenyésztés 2022-ben várható folyatásáig. A svéd mezőgazdasági hivatal figyelmeztetett, hogy automatikusan elpusztítják a tilalom idején, idén született nyérceket. 2020-ban mintegy 550 ezer nyércet vágtak le Svédországban a prémjük miatt, és 90 ezer állatot hagytak meg tenyésztés céljából.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?