Figyelem, módosult a támogatási felhívás! Ez sok állattenyésztőt érinthet

Figyelem, módosult a támogatási felhívás! Ez sok állattenyésztőt érinthet

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy módosult a lófélék esetében a Széchenyi 2020 keretében megjelent "Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" VP4-10.2.1.1-15. kódszámú felhívás dokumentációja.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A módosítás értelmében a felhívás 3.4.1.1. II. fejezete egy új, 8. ponttal egészült, melynek értelmében a lófélék ‒ azaz a védett őshonos lófajták és a magyar parlagi szamár ‒ esetében pótlásként beállított állatnak elfogadható a 3.4.1.1. I. 2. pontja szerint kötelező szaporulatként előírt csikó, amennyiben a pótlás időpontjában az megfelel a felhívás 3.4.1.1. II. 3-7. pontokban leírtaknak - olvasható a NAK közleményében. A módosítás a támogatói okirat mintában is átvezetésre került. A módosításról szóló, a Széchenyi 2020 oldalán megjelent tájékoztatás itt érhető el, a "Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" VP4-10.2.1.1-15. kódszámú felhívás dokumentációja pedig itt.

 

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?