Fontos dologra figyelmeztetik a magyar gazdákat az állatjóléti támogatás kapcsán

Fontos dologra figyelmeztetik a magyar gazdákat az állatjóléti támogatás kapcsán

agrarszektor.hu
Már csak néhány napig, április 15-ig van lehetőségük az érintetteknek a baromfi állatjóléti támogatási kérelem benyújtására. Fontos, hogy a támogatási kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár elektronikus űrlapot rendszeresít, így papír alapú nyomtatványok nem állnak rendelkezésre. Emellett nem árt észben tartani, hogy a támogatási kérelem módosítására legkésőbb a támogatási kérelem benyújtási határidő végéig, 2021. április 15-éig 23:59:59-ig van lehetőség.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A támogatás jogszabályi alapja

A baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet (a továbbiakban: támogatási rendelet) 2. § (1) bekezdés a) - d) pontjai szerinti - a takarmány nem kívánatos anyagtartalma mentességének biztosítására; a kíméletes állatmozgatás és szállítás biztosítására; a megfelelő épület mikroklíma biztosítására; a csökkentett nyersfehérje tartalmú takarmány használatára - tevékenységekre az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe.

A támogatási kérelem benyújtásának módja, ideje

A támogatási kérelmet, valamint a kérelemre indult eljárás során minden dokumentumot elektronikusan, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani. A támogatási kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár elektronikus űrlapot rendszeresít, így nem rendszeresít papír alapú nyomtatványokat. A nem elektronikus úton benyújtott kérelmet a Kincstár - tekintettel a Támogatási törvény 56. § (2) bekezdés b) pontjában foglaltakra - visszautasítja.

Támogatási kérelem

Egy igénylő a támogatási rendelet 2. melléklet szerinti baromfi megnevezés-csoportonként [1. növendék csirke, szabad tartásos csirke és gyöngyös; 2. házi tyúk; 3. növendék pulyka; 4. víziszárnyas (pecsenyekacsa, növendék kacsa, pecsenyeliba, növendék liba, fiatal liba)] egy támogatási kérelmet nyújthat be. A támogatási kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2021. március 20. 09:00:00 és április 15. 23:59:59 között az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → Állatjóléti támogatások → Baromfi állatjóléti támogatás - Támogatási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be. A támogatási kérelem elektronikus kérelemkitöltő felületének használatához a Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató - baromfi állatjóléti támogatás 2021/2022. támogatás évre vonatkozó támogatási kérelmek elektronikus felületen történő benyújtásához c. dokumentum nyújt segítséget.

Csatolandó dokumentumok

a) A Baromfi Termék Tanács igazolását az igénylő által - a támogatási kérelem benyújtásának időpontjáig - az adott tartási hely férőhely kapacitása alapján megállapított, maximálisan tartható baromfi létszámról darabszámban kifejezve;

b) Nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetén a járási hivatal igazolását arról, hogy az igénylő részvétele a támogatási programban indokolt.

A támogatási kérelem módosítása

A támogatási kérelem módosítására legkésőbb a támogatási kérelem benyújtási határidő végéig 2021. április 15-éig 23:59:59-ig van lehetőség. A módosítás a már benyújtott támogatási kérelem nyomtatvány (elektronikus űrlap) újbóli
megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet. A benyújtási időszakban minden megtett javítás, illetve módosítás a támogatási kérelem módosításaként kezelendő. A fentiek szerinti módosítás esetén az utolsó benyújtott kérelem kerül elbírálásra. A kérelem benyújtásának időpontját az utolsó módosító kérelem
benyújtásának időpontja jelenti!

A Magyar Államkincstár 16/2021. (III. 10.) számú KÖZLEMÉNYE a baromfi állatjóléti támogatás 2021/2022. támogatási évre vonatkozó igénybevételéhez szükséges támogatási kérelem benyújtásáról itt érhető el. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?