Fontos dologra figyelmeztetik a magyar gazdákat az állatjóléti támogatás kapcsán

agrarszektor.hu
Már csak néhány napig, április 15-ig van lehetőségük az érintetteknek a baromfi állatjóléti támogatási kérelem benyújtására. Fontos, hogy a támogatási kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár elektronikus űrlapot rendszeresít, így papír alapú nyomtatványok nem állnak rendelkezésre. Emellett nem árt észben tartani, hogy a támogatási kérelem módosítására legkésőbb a támogatási kérelem benyújtási határidő végéig, 2021. április 15-éig 23:59:59-ig van lehetőség.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A támogatás jogszabályi alapja

A baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet (a továbbiakban: támogatási rendelet) 2. § (1) bekezdés a) - d) pontjai szerinti - a takarmány nem kívánatos anyagtartalma mentességének biztosítására; a kíméletes állatmozgatás és szállítás biztosítására; a megfelelő épület mikroklíma biztosítására; a csökkentett nyersfehérje tartalmú takarmány használatára - tevékenységekre az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe.

A támogatási kérelem benyújtásának módja, ideje

A támogatási kérelmet, valamint a kérelemre indult eljárás során minden dokumentumot elektronikusan, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani. A támogatási kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár elektronikus űrlapot rendszeresít, így nem rendszeresít papír alapú nyomtatványokat. A nem elektronikus úton benyújtott kérelmet a Kincstár - tekintettel a Támogatási törvény 56. § (2) bekezdés b) pontjában foglaltakra - visszautasítja.

Támogatási kérelem

Egy igénylő a támogatási rendelet 2. melléklet szerinti baromfi megnevezés-csoportonként [1. növendék csirke, szabad tartásos csirke és gyöngyös; 2. házi tyúk; 3. növendék pulyka; 4. víziszárnyas (pecsenyekacsa, növendék kacsa, pecsenyeliba, növendék liba, fiatal liba)] egy támogatási kérelmet nyújthat be. A támogatási kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2021. március 20. 09:00:00 és április 15. 23:59:59 között az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → Állatjóléti támogatások → Baromfi állatjóléti támogatás - Támogatási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be. A támogatási kérelem elektronikus kérelemkitöltő felületének használatához a Felhasználói Kézikönyv és Kitöltési Útmutató - baromfi állatjóléti támogatás 2021/2022. támogatás évre vonatkozó támogatási kérelmek elektronikus felületen történő benyújtásához c. dokumentum nyújt segítséget.

Csatolandó dokumentumok

a) A Baromfi Termék Tanács igazolását az igénylő által - a támogatási kérelem benyújtásának időpontjáig - az adott tartási hely férőhely kapacitása alapján megállapított, maximálisan tartható baromfi létszámról darabszámban kifejezve;

b) Nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetén a járási hivatal igazolását arról, hogy az igénylő részvétele a támogatási programban indokolt.

A támogatási kérelem módosítása

A támogatási kérelem módosítására legkésőbb a támogatási kérelem benyújtási határidő végéig 2021. április 15-éig 23:59:59-ig van lehetőség. A módosítás a már benyújtott támogatási kérelem nyomtatvány (elektronikus űrlap) újbóli
megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet. A benyújtási időszakban minden megtett javítás, illetve módosítás a támogatási kérelem módosításaként kezelendő. A fentiek szerinti módosítás esetén az utolsó benyújtott kérelem kerül elbírálásra. A kérelem benyújtásának időpontját az utolsó módosító kérelem
benyújtásának időpontja jelenti!

A Magyar Államkincstár 16/2021. (III. 10.) számú KÖZLEMÉNYE a baromfi állatjóléti támogatás 2021/2022. támogatási évre vonatkozó igénybevételéhez szükséges támogatási kérelem benyújtásáról itt érhető el. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?