Most érkezett: 100 millióból rendeznének méhészeti kongresszust Magyarországon

Most érkezett: 100 millióból rendeznének méhészeti kongresszust Magyarországon

agrarszektor.hu
Méhészeti kongresszust tarthatnak Magyarországon, az előkészületekre 100 millió forintot irányzott elő a kormány. A védnökségi feladatokkal Nagy István agrárminisztert bízták meg. A kongresszus 2025-ben lenne.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kormány támogatja, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) pályázatot nyújtson be arra, hogy Magyarországon tartsák meg az Apimondia 2025-ös Nemzetközi Méhészeti Kongresszust - írta meg a HVG.hu. Az erről szóló kormányhatározat már megjelent a Magyar Közlönyben.

A kormány arra kérte a határozatban az agrárminisztert, hogy az egyrészt "gondoskodjon a Méhészeti Kongresszus rendezésének előkészületeihez szükséges, az OMME által igényelt források rendelkezésre állásáról",a Méhészeti Kongresszus védnökségi feladatainak ellátásáról, illetve a kongresszus népszerűsítéséről, másrészt a miniszterelnök kabinetfőnöke bevonásával, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Magyar Kongresszusi Iroda és az OMME közreműködésével "vizsgálja meg a Méhészeti Kongresszus megrendezésére alkalmas potenciális rendezvényhelyszíneket, többek között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területét". A kormány az előkészületekre két alkalommal ad forrást. 2022-ben 58 420 000 forintot, 2023-ban pedig 44 450 000 forintot biztosít a rendezvény számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?