Fontos változás jön: ezeket az állatokat szeptembertől csak így lehet takarmányozni

Fontos változás jön: ezeket az állatokat szeptembertől csak így lehet takarmányozni

agrarszektor.hu
2021. augusztus 17-én megjelent az Európai Unió Bizottságának új rendelete, amely módosítja a prémes állatoktól eltérő, nem kérődző haszonállatok állati eredetű fehérjével való takarmányozásának tilalmát. A rendelet 2021. szeptember 7-én lép hatályba, az e naptól életbe lépő változásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közzétett tájékoztatóban foglalták össze.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A módosítás értelmében a rendelet hatálybalépését követően, meghatározott követelmények teljesülése esetén, a nem kérődző haszonállatok takarmányában felhasználható a kérődző állatokból származó kollagén és zselatin. Engedélyezett lesz a sertésfélékből származó feldolgozott állati fehérje baromfitakarmányban való felhasználása és a baromfiból származó feldolgozott állati fehérje sertésfélék takarmányában való felhasználása, illetve a tenyésztett rovarokból származó feldolgozott állati fehérje baromfi és sertésfélék takarmányában való felhasználása - írja a Nébih

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?