Elképesztő ötlet: disznók költöztek a holland repülőtérre, hogy elűzzék a madarakat

Elképesztő ötlet: disznók költöztek a holland repülőtérre, hogy elűzzék a madarakat

MTI
Disznókkal próbálják távol tartani a madarakat az amszterdami Schiphol repülőtér kifutópályáiról és a környékről, megelőzendő, hogy azok összeütközzenek a repülőgépekkel. Az alapötlet szerint ahol a disznók megtisztítják a tápláléktól a talajt, ott már nem kutatnak élelem után a vadludak és más madarak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jelenlétük elég ahhoz, hogy a ludak ne szálljanak le a pályára - mondta Josse Haarhuis földműves, aki a repülőtér mellett lévő kéthektáros területet gondozza, ahol nemrég learatta a cukorrépát. A sertések megeszik a termés maradékát, és miután elmennek, a madarak már nem találnak több élelmet, ezért okuk sincs arra, hogy odamenjenek.  A disznók bevetéséről a repülőtér azért is adott ki közleményt, hogy az utasok ne lepődjenek meg, ha meglátják az állatokat a kifutópályák közelében. A cél "az optimális repülési biztonság szavatolása". A sertések alkalmazása része a számos technikai intézkedést is tartalmazó, madarak elleni védekezési projektnek, melyben hanggenerátorok és lézeres fényszórók is szerepelnek. Hogy sikeres-e a különleges madárijesztők alkalmazása, a repülőtér közlése szerint speciális radarokkal és madármegfigyeléssel ellenőrzik.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58