Ilyet még nem láttál: meglepő színű gigaharcsa akadt egy horgász horgára

Ilyet még nem láttál: meglepő színű gigaharcsa akadt egy horgász horgára

agrarszektor.hu
Nem mindennapi élményben lehetett részük azoknak a profi horgászoknak, akik egy élénksárga, banánra emlékeztető európai harcsát sikerült kifogniuk egy holland tóból. Ráadásul ez a halfajta gigászi méreteiről is ismert: legalább 2,7 méter hosszúra és közel 130 kilogrammra is megnőhetnek. Bár a testvérpár által kifogott harcsa nem öltött ekkora méreteket, így sem lehetett panasz az arányaira.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy hatalmas, vonagló, kopoltyús banánhoz hasonlította Martin Glatz azt az élénksárga harcsát, amely a horgára akadt a közelmúltban. A profi horgász a hollandiai tavon horgászott épp ikertestvérével, Olivérrel, amikor találkozott a különös állattal. És bár saját bevallása szerint sok harcsát fogott már életében, de ehhez hasonlót még soha nem látott - írja az Origo

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

EZ IS ÉRDEKELHET

Bár profi horgásznak vallja magát, Martin Glatz nem meglepő módon először még pánikba esett. Elmondása szerint korábban még sosem látott ilyen vagy ehhez fogható harcsát. A különös állatról kiderült, hogy egy európai harcsa (Silurus glanis), amely a viza után Európa édesvizeinek a második legnagyobbra növő hala. Ezek a ragadozók a hatalmas méretükről ismertek: a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) szerint legalább 2,7 méter hosszúra és közel 130 kilogrammra is megnőhetnek. Persze az ilyen banánszínű egyedek nagyon ritkák. A NOAA szakemberei szerint a legtöbb európai harcsa teste sötétzöldes-fekete, néhány sárga folttal. Törzse rövid, hengeres, izmos farka hosszú és teste pikkelytelen. Színe alkalmazkodik a fenékhez, ilyenkor többnyire fekete, szürke, agyagos áradáskor viszont akár sárga is lehet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Egy ritka genetikai rendellenességgel magyarázható a sárga szín

A tudósok szerint vélhetően leucizmusban szenved, ami egy igen ritka genetikai rendellenesség, ami a szőr és a bőr pigmentációjának csökkenését okozza. A leucizmus pigmentszegénységgel jár, amit emlősöknél, hüllőknél, madarakban és halakban is megfigyeltek: olyan feltűnő egyedeket eredményezhet, mint a sárga pingvinek és a fehér kardszárnyú bálnák. A jövőben pedig még nagyobbra nőhet az állat, és még nagyobb meglepetést okozhat egy másik horgásznak. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02