Ekkorát még biztosan nem láttál: gigantikus méretű harcsát fogtak Nógrádban

Ekkorát még biztosan nem láttál: gigantikus méretű harcsát fogtak Nógrádban

agrarszektor.hu
A horgászat egy igen kedvelt elfoglaltság hazánkban, ám előfordulhat, hogy egy egyszerű pontyhalászat során egy nem mindennapi halat sikerül kifog. Ez történt a bátonyterenyei tónál is, hiszen az egyik horgász minden idők harmadik legnagyobb harcsáját fogta ki.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hatalmas harcsa akadt Rusztem Gábor horgára a Nógrád megyei Maconkai-víztározón március 21-én - írja a Sokszínű Vidék. A férfi társaival együtt horgászott, amikor ponty helyett minden idők harmadik legnagyobb maconkai harcsáját fogták ki a gáton.

A gigahal méretei is jól mutatják, hogy bizony nem akármilyen fogásról van szó: súlya 78,75 kilogramm, hossza 222 centiméter. A víziszörnyet a gyors mérés és fotózás után visszaengedték természetes élőhelyére. A bátonyterenyei horgászparadicsomban egyébként az eddig kifogott legnagyobb harcsa 81,50 kilogrammot nyomott, ez a jelenlegi tórekord ebben a halfajban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?