Tűzeset a magyar baromfifeldolgozónál: fontos részletek láttak napvilágot

Tűzeset a magyar baromfifeldolgozónál: fontos részletek láttak napvilágot

agrarszektor.hu
A múlt heti tűzesetet követően már ismét zajlik a termelés a Hungerit vágóhídján. A helyreállítási és takarítási munkákat követően a dolgozók biztonságos környezetben kezdhették meg újra a munkát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi, központi telephelyén 2022. április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén - írják közleményükben. A tűz az üzemrész központi elektromosvezérlő helyiségéből indult ki, de azt a kiérkező hivatásos tűzoltó és a vállalat saját tűzoltó egységei néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, rosszabbul is alakulhatott volna ez a történet. Az eset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdtük a helyreállítási és a takarítási munkálatokat. Számunkra munkatársaink biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát kollégáink az üzemrészben. Természetesen vannak még teendőink, de ezek dolgozóink biztonságát és a termelést nem befolyásolják

 - mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója. Az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.

A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, mely több mint 1.600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a népszerű, magas minőséget képviselő Valdor termékek is, melyeket családok százezrei fogyasztanak itthon és a világ számos pontján egyaránt.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?