Beütött a katasztrófa Dániában: a csirkék tömeges levágását rendelték el

Beütött a katasztrófa Dániában: a csirkék tömeges levágását rendelték el

MTI
Ötvenezer csirke levágását rendelték el Dániában, mert H5N1 influenzavírussal fertőzött példányokat találtak egy gazdaságban az ország nyugati részében - közölte a dán mezőgazdasági minisztérium hétfőn.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A súlyosan fertőző H5N1 vírust először szilveszter éjjelén azonosították elhullott állatok tetemében egy Orumhoz közeli farmon, 177 kilométerre nyugatra Koppenhágától. Az állatok levágását, valamint a telephely tüzetes kitakarítását és teljes fertőtlenítését a Dán Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatóság (DVFA) és a Dán Katasztrófavédelmi Ügynökség (DEMA) felügyeli. A DVFA helyi illetékese közölte: a farm teljes állománya,

ötvenezer csirke levágást tervezik a következő napokban, hogy gátat szabjanak a vírus további terjedésének, és megelőzzék a madarak további szenvedéseit.

A DVFA hétfőn megtiltotta a farm 10 kilométeres körzetében is a tojások felhasználását és a csirkék feldolgozását vagy eladását külön engedély nélkül. A korlátozó intézkedés összesen csaknem 450 ezer szárnyasra terjed ki a környező farmgazdaságokban. A hatóságok azt is közölték, hogy ez az intézkedés leghamarabb 30 nappal az utolsó fertőzött csirke levágását és a terület megtisztítását követően vesztheti hatályát. A minisztérium szerint október óta ez már a negyedik madárinfluenza-hullám Dániában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?