Ilyet még nem láttál: brutális albínó harcsát fogott a német horgász

Ilyet még nem láttál: brutális albínó harcsát fogott a német horgász

agrarszektor.hu
Egy német horgász már több évtizede üldözi a harcsákat, nemrég pedig egy egészen különleges, kapitális méretű albínót tarthatott a kezében. A szerencsés pecás a Rhone-folyóból fogta ki a halszörnyet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Sven Dombach, a Black Cat Team horgásza a 90-es évek eleje óta "vadássza" aktívan a harcsákat, és a közelmúltban összeakadt egy valódi albínóval, amelyről közösségi oldalán osztott meg fényképeket. A német horgász beszámolója szerint a különleges bajszost a Rhone-folyóból fogta ki - olvasható a Pecaverzum oldalán. A hal méreteiről nem ejtett szót, de ránézésre legalább 200 centiméteres és 70-80 kilós lehetett a példány.

Bár a köznyelv hajlamos a szokásostól eltérő színű halakat albínóknak nevezni, ez tudományos szempontból helytelen kifejezés, ugyanis az albínókat a teljes színanyagmentesség jellemzi. Az albínó halak jellemzője még az enyhén pirosas szem. A halakban normál esetben négy festékanyag tud szintetizálódni: a fekete melanin, a gyöngyházfényű guanin, a narancsszínű xantofill és a vörös színű eritrofill. Az albínókban ezek egyike sincs meg, azokat a színanyagok teljes hiánya jellemzi.

Az albinizmus jelensége az emlősökön (beleértve az embert is) kívül előfordul halak, madarak, hüllők és kétéltűek egyedeiben is. Sokszor összekeverik az albinizmust az alampiával. Utóbbi fénytelenséget jelent, amit az okoz, hogy a hal szervezete nem termel eleget a guanin nevű, gyöngyházfényű pigmentből.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?