Ilyet még nem láttál: brutális albínó harcsát fogott a német horgász

Ilyet még nem láttál: brutális albínó harcsát fogott a német horgász

agrarszektor.hu
Egy német horgász már több évtizede üldözi a harcsákat, nemrég pedig egy egészen különleges, kapitális méretű albínót tarthatott a kezében. A szerencsés pecás a Rhone-folyóból fogta ki a halszörnyet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sven Dombach, a Black Cat Team horgásza a 90-es évek eleje óta "vadássza" aktívan a harcsákat, és a közelmúltban összeakadt egy valódi albínóval, amelyről közösségi oldalán osztott meg fényképeket. A német horgász beszámolója szerint a különleges bajszost a Rhone-folyóból fogta ki - olvasható a Pecaverzum oldalán. A hal méreteiről nem ejtett szót, de ránézésre legalább 200 centiméteres és 70-80 kilós lehetett a példány.

Bár a köznyelv hajlamos a szokásostól eltérő színű halakat albínóknak nevezni, ez tudományos szempontból helytelen kifejezés, ugyanis az albínókat a teljes színanyagmentesség jellemzi. Az albínó halak jellemzője még az enyhén pirosas szem. A halakban normál esetben négy festékanyag tud szintetizálódni: a fekete melanin, a gyöngyházfényű guanin, a narancsszínű xantofill és a vörös színű eritrofill. Az albínókban ezek egyike sincs meg, azokat a színanyagok teljes hiánya jellemzi.

Az albinizmus jelensége az emlősökön (beleértve az embert is) kívül előfordul halak, madarak, hüllők és kétéltűek egyedeiben is. Sokszor összekeverik az albinizmust az alampiával. Utóbbi fénytelenséget jelent, amit az okoz, hogy a hal szervezete nem termel eleget a guanin nevű, gyöngyházfényű pigmentből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?