Fontos figyelmeztetés érkezett: ez rengeteg magyar kutyatulajdonost érint

Fontos figyelmeztetés érkezett: ez rengeteg magyar kutyatulajdonost érint

agrarszektor.hu
Az állatok védelme természetesen egész évben lényeges feladat, de a hideg évszak beköszöntével még fontosabbá válik, hogy kedvenceinkről és a hazai vadállományról felelősen gondoskodjunk. Ebben az időszakban több dologra is oda kell figyelnünk a védelmük érdekében. Hogy mikre, az az alábbi cikkből kiderül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Noé Állatotthon szóvivője, Schneider Kinga megosztott néhány biztos tanácsot, nehogy megfeledkezzünk a hideg beálltával arról, hogy az szeretett házi kedvenceinknek és a vadon élő állatoknak is extra törődésre van szüksége - olvasható az állatotthon közleményében. Hogy hogyan segíthetünk ebben az időszakban az állatokon? Nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány apróság is rengeteget számít!

EZ IS ÉRDEKELHET

A kullancsok nem alszanak téli álmot

A nyári kánikula elmúltával újra felélednek a kullancsok, a prevencióra ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk! Ha kullancsot találsz az állat bundájában, azonnal (vagy legalább néhány órán belül) szedd ki - ezzel nagy eséllyel megelőzheted a fertőzéseket.

Bunda-kérdés

Érdemes kisállataink bundáját is megfelelően előkészíteni a télre, hiszen a szőrük az, ami elsődlegesen megvédheti őket a cudar időjárási viszonyok között! Ilyenkor már ne nyírjuk meg túlságosan a kutyák szőrét, hagyjuk hosszabb fazonra!

Immunerősítés

Itt az idő felkészülni a hidegebb hónapokra: kutyáink-macskáink kondiját kicsit megerősíthetjük, sétáljunk sokat a kutyákat, a macskákat is levegőztessük, illetve a madáretetőket is rendbe rakhatjuk a téli szezonra!

EZ IS ÉRDEKELHET

 

Madáretetés okosan

Etetéskor figyeljünk arra, hogy csak télen szabad magokat kitenni szárnyas barátainknak, költési időszakban azonban már tilos, mert a fiókák a magokat nem tudják megemészteni és éhen halhatnak. Ha elkezded egy helyre odaszoktatni a madarakat, akkor egész télen folytad az etetést, mert hozzászoknak a biztos táplálékforráshoz.

Mit ehetnek a madarak?

Fekete napraforgót, cirokmagot, kölest, fenyőmagot, lenmagot, muhart, diót, natúr mogyorót, fekete diót, szezámmagot, kukoricadarát, búzát, csipkebogyót, almát, körtét, szőlőt, csirkemájat, csirkeszivet, marhafaggyút, sótlan szalonnát, főtt rizst, főtt tésztát, túrót.

Meglepetés az avar alatt

Az avar a hamarosan elvermelő sündisznók egyik legnagyobb barátja, semmiképp se égessük el, hiszen szívesen behúzódnak ide a tüskés kisállatok!

EZ IS ÉRDEKELHET

Figyeljünk, mit eszik a kutya!

Kutyáinkra ősszel fokozottan oda kell figyelnünk, hiszen a lehullott dió és a szőlő, mazsola akár a halálukat is okozhatja!

Vadveszély az utakon

Az állatvilágba nem csak kiskedvenceink, de a hazai vadállomány is beletartozik. Szarvasbőgési szezonban érdemes sokkal jobban odafigyelni az utakon, ráadásul sok faj idei kicsinye most válik önállóvá, ők még tapasztalatlanabbul közlekednek, valóban nem árt tehát az óvatosság

- tanácsolja az állatvédő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?