2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Állat

8000 sertés pusztult el a tűzben

Vasárnap délután kigyulladt egy sertéstelep Észak-Rajna–Vesztfáliában. 8000 állaton már nem lehetett segíteni.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A segélyhívás kevéssel déli 12 óra után futott be a tűzoltósághoz. Amikor a lánglovagok a helyszínre értek, már egy istálló teljes egészében tűzben állt, benne 8000 sertéssel. A füstooszlopot több kiklométeres távolságból látni lehetett. Már csak a lángok átterjedését lehetett megakadályozni a szomszédos épületre, amelyben 4000 állat tartózkodott.

Forrás: www.agrarheute.com

A közeli terménytárolók és egy biogázerőmű szerencsésen megmenekült. Bár a pernyét elsodorta a szél, a tűzoltóknak siekrült megakadályozniuk, hogy ezekben az épületekben, illetve a közeli árpatáblában elszabaduljanak a lángok. 100 ember összehangolt munkájára volt szükség a bravúrhoz.

Forrás: www.agrarheute.com

A kérdéses gazdaságot az ötödik generéáció óta ugyanaz a család vezeti. A rendőrségi nyomozás első körben kizárta az idegenkezűséget, inkább technikai meghibásodásra gyanakszanak. A dologi kárt milliós nagyságrendűnek ítélték, természetesen euróban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu