Hatalmas tűz tombol egy somogyi állattartó telepen: több száz sertés elpusztult

Hatalmas tűz tombol egy somogyi állattartó telepen: több száz sertés elpusztult

MTI
Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tájékoztatás szerint teljes terjedelmében ég az egyik épületrész, amelynek tetőszerkezete beomlott és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult. Az esethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízsugarakkal oltják a lángokat, valamint védik a tűzzel nem érintett épületrészt is.

FRISSÍTÉS: Eloltották a tűzoltók a sertéstelepen keletkezett tüzet Somogyszob külterületén csütörtökön - tájékoztatott a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Az igazgatóság az esetről kiadott korábbi közleményt pontosítva jelezte: a tűzben nem ezer, hanem négyszáz sertés pusztult el, az egységeknek húszezer állatot sikerült megmenteniük. Óvári Timót, az igazgatóság helyettes szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, tűzvizsgálati eljárást folytatnak a tűz okának kiderítésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?