Átadták a félmilliárd forintos magyar állattartó telepet

MTI
Mintegy félmilliárd forintból hoztak létre állattartótelepet a Makó melletti Montág-pusztán, ahol egy 700 szürkemarhából álló törzstenyészet jött létre. Így a Körös-Maros Nemzeti Park állományával együtt az egyik legnagyobb tenyészet jött létre.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Több mint 496 millió forintból valósult meg a Makó közelében található Montág-pusztai állattartótelep komplex fejlesztése. A beruházással egy 700 jószágból álló szürkemarha törzstenyészetet hoztak létre, amelynek elsődleges feladata a génmegőrzés. A Körös-Maros Nemzeti Park a 2620 egyedes szürkemarha-állományával így az egyik legnagyobb magyar tenyésztő lett, és Csongrád megye legnagyobb szürkemarha-tenyészállománya jött létre.

A fejlesztés részeként elkészült egy új, 1280 négyzetméter alapterületű, három oldalról zárt istálló és a hozzá csatlakozó 7850 négyzetméteres karámrendszer, amely mintegy hétszáz magyar szürkemarha teleléséhez biztosít megfelelő feltételeket. Egy iroda- és fogadóépületet, valamint egy 320 négyzetméteres kiszolgáló épületet is emeltek, elkészült a szervestrágya-tároló, a csurgalékvízgyűjtő-akna és a szikkasztóárok-rendszer.

A projekt részeként mintegy 105 millió forintból Békés megyében, Tótkomlós térségében a puszták eredeti vízháztartásának helyreállítása, és ezzel a tavaszi vízborítások biztosítása érdekében két új műtárgy és három átjáró épült, és átalakítottak több csatornaszakaszt. A 881 hektárnyi pusztát érintő beavatkozás hatására javulnak a védett vízi és mocsári fajok életfeltételei.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?