Az arabok is várják a magyar juhokat, marhákat

agrarszektor.hu
Törölte a kéknyelv betegséggel érintett országok listájáról Magyarországot az Egyesült Arab Emírségek szakminisztériuma. Indulhatnak a marhák és a juhok a közel-keleti országba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hamarosan az ország egész területéről szarvasmarhákat és a kiskérődzőket is szállítani lehet a közel-keleti országba - tájékoztatta az Agrárminisztérium hétfőn az MTI-t. A közleményben felidézték: Magyarországon 2015-ben jelent meg a szarvasmarhákat és juhokat megbetegítő kéknyelv betegség, ami miatt számos harmadik országba akadozott az állatok exportja. Idén azonban Magyarország sikeresen teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv-mentesség feltételeit.

 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A tárca tájékoztatása szerint a mentes státusz ismételt elnyeréséről Bognár Lajos országos főállatorvos tájékoztatta a partnerországokat. Az Egyesült Arab Emirátusok a napokban törölte Magyarországot a betegséggel érintett országok listájáról, így az állategészségügyi exportbizonyítványok aktualizálása után ismét lehetővé válik, hogy az ország egész területéről szállítsák a szarvasmarhákat és a kiskérődzőket a közel-keleti országba. Az Agrárminisztérium és a magyar állategészségügyi hatóság a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy a még fennálló kereskedelmi korlátozásokat enyhítse, illetve új piacokat nyisson a magyar vállalkozók számára - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?