2020. augusztus 15. szombat Mária

Hírek - Állat

Díjeső a magyar állattenyésztőknek: ők lettek a legjobbak

A 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és vásár keretén belül díjátadóval egybekötött állatbemutatót tartott a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ). A MÁSZ OMÉK különdíját idén az elmúlt években végzett kiemelkedő tenyésztőszervezeti munkája elismeréseként a Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetsége, a Magyar Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete és a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesülete kapta.
 
 

A történelmi hagyományok és az évtizedek alatt felhalmozott szaktudás kiváló alapot jelentenek az Agrárminisztérium és a MÁSZ közötti sikeres együttműködéshez - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. A kormány célja az, hogy a hazai állatitermék-előállításban a magyar tenyészállatok felhasználása és aránya a lehető legnagyobb legyen.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Farkas Sándor beszédében kiemelt néhány fontosabb eredményt is. Beszélt arról, hogy az elmúlt években a hús- és tejhasznú tehénállomány együttesen immár 402 ezer darabra bővült, amely 2010-hez képest 93 ezer darabos növekedést jelent. Az Állategészségügyi Világszervezet, valamint több nem uniós ország is elismerte az elmúlt évben Magyarország kéknyelv-mentességét, valamint hasonlóan nagy sikerként értékelte az élőállatokat és különböző húsféléket érintő, elmúlt években megvalósult áfacsökkentést is - tette hozzá. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu