2021. április 18. vasárnap Andrea, Ilma

Hírek - Állat

Elképesztő pénzeket költenek a magyar kutyafajták megmentésére

Az Agrárminisztérium genetikai erőforrásaink megóvásáért két évvel ezelőtt génmegőrzési stratégiát készített, amelynek része a kuvasz, valamint a további nyolc magyar ebfajta génmegőrzési tevékenységének a támogatása – jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a Nemzetközi Kuvasz Tenyésztési Konferencián, szombaton Tápiószentmártonban.
 
 

Nagy István emlékeztetett: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar kutyafajták DNS-alapú származásellenőrzéséhez szükséges laboratóriumi háttér fejlesztésére 65 millió forintos forrást csoportosított át. A minisztérium emellett 50 millió forinttal támogatja a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szövetségén keresztül a tenyésztő-szervezetek feladatainak ellátását és a magyar fajták népszerűsítését. 

A tárcavezető szerint, nagyon időszerű volt már egy olyan esemény, amely az ebfajta megőrzéséhez, fennmaradásához szükséges kérdések megvitatásának biztosít lehetőséget. Nagy István kifejtette, további közös feladatunk a kuvasz társadalmunkban betöltött új helyének és szerepének a megtalálása.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu