2022. május 19. csütörtök Ivó, Milán

Hírek - Állat

Erről beszélnek: az OMÉK-ra is betört az afrikai sertéspestis

A 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretén belül szeptember 27-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) két stratégiai partnerszervezete szervezésében sertéságazati konferencia kerül megrendezésre. A konferencián az előadók az afrikai sertéspestis globális és hazai helyzetéről is beszélni fognak.
 
 

Mivel az afrikai sertéspestis a környező országok házisertés-állományaiban már megjelent és elterjedt, valamint a hazai vadállományban is fokozottan jelen van, jelentősen megnőtt a kockázata a betegség hazai sertésállományokba való bejutásának - írja a kamara. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezért két vidéki helyszínre is tájékoztató fórumot szervezett az ágazat szereplőinek. Szeptember 23-án Miskolcon került megrendezésre az első rendezvényre, amelyen közel száz érintett vett részt. A rendezvénysorozat második állomása Nádudvar lesz, szeptember 30-án.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Ezek mellett a szeptember 27-én, a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretein belül A Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett sertéságazati konferencián is lesznek előadások az afrikai sertéspestis globális és magyarországi helyzetéről. A rendezvényen Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős országos alelnöke az afrikai sertéspestis húsipari kockázatairól, Kis Miklós Zsolt, a kamara agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke pedig a sertéstartók jelenlegi Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó és 2020 utáni pályázati lehetőségeiről tart előadást.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges hozzá. A szervezők a konferencián résztvevőknek ingyenes OMÉK belépőt is biztosítanak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!