Fokozódik az afrikai sertéspestis-helyzet Európában: újabb gócpontot találtak

Fokozódik az afrikai sertéspestis-helyzet Európában: újabb gócpontot találtak

agrarszektor.hu
A pénteki nap során a bolgár élelmiszer-biztonsági ügynökség újabb fertőzési gócpontot talált Bulgáriában. Ezúttal az ország északkeleti régiójában, Nikola Kozlevo közelében, egy nagyüzemi sertéstelepen lettek pozitívak a tesztek eredményei. Az első eredményeket péntek délután a szófiai nemzeti állategészségügyi szakhatóság is megerősítette.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen mintegy 24 ezer sertést neveltek a farmon. A hatóságok már elkezdték a bolgár és az uniós törvényeknek, valamint az afrikai sertéspestis elleni védekezési vészhelyzeti akciótervének megfelelő eljárást, hogy az a fertőzött vagy jó eséllyel fertőzött sertéseket elkülönítsék és megsemmisítsék. A hírről a Bulgarian News Agency tudósított.

Kép forrása: Getty Images

Emellett a hatóság szakemberei egy 3 kilométeres átmérőjű karanténzónát, valamint egy 10 kilométeres átmérőjű megfigyelési övezetet állítottak állítottak az érintett farm körül, ez utóbbi több települést is magában foglal. A farmon található valamennyi sertés szét lesz válogatva, a fertőzöttek pedig megfelelő eljárással és elővigyázatossággal meg lesznek semmisítve. A farmon mellesleg 70 ember dolgozik, de a vezetőség azt mondta, senkit nem fognak elbocsátani.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13