Hihetetlen! Ki nem találnád, miből készül a jövő szupertakarmánya

agrarszektor.hu
100 ezer dolláros támogatást fog kapni a Cawthron Institute az új-zélandi kormánytól, hogy segítséget nyújtson egy nagyszabású projektben. A projekt célja olyan állati takarmánykiegészítőt készíteni egy, Új-Zéland partjainál őshonos vörös hínárfajból, amely csökkenti a szarvasmarhák üvegházhatású gáz-kibocsátását.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Cawthron Institute számára a pénzt a Sustainable Food and Fibre Futures nevű pénzalap fogja biztosítani, jelentette be az új-zélandi miniszterelnök és a földművelésügyi miniszter az intézetnél történt meglátogatása során. Damien O'Connor, az új-zélandi földművelésügyi miniszter elmondta, hogy a táplálékkiegészítő jelentősen visszafoghatja az állati eredetű üvegházhatású gáz-kibocsátást, ami pedig nagy segítség lehet a gazdáknak. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A korábbi kísérletek azt bizonyítják, hogy az Asparagopsis armata nevű hínárféle fogyasztása akár 80%-kal is visszafoghatja a szarvasmarhák üvegházhatású gázok kibocsátását. Más, hasonló okból kifejlesztett termékek átlagosan 10-20%-os hatásfokkal működnek csak.

Ausztrál kutatások szerint, ha a világ szarvasmarha tenyésztőinek csak a 10%-a átállna erre a hínáralapú táplálékkiegészítőre, az olyan hatással lenne, mintha 50 millió autót visszavonnánk az utakról

- mondta Damien O'Connor.

A gazdák nagyon keresnek minden olyan eszközt, amivel alacsonyan tarthatják az üvegházhatású gáz kibocsátásukat, és ennek a kiegészítőnek a használatával magasabb áron értékesíthetnék a megtermelt tejet és húst. Nem mellékes az sem, hogy a táplálékkiegészítő előállítása és kivitele során számos új munkahely is keletkezni fog.

A cikk eredeti nyelven az RNZ oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?