Komoly lépés: így csökkentenék drasztikusan a vaddisznók számát Magyarországon

Komoly lépés: így csökkentenék drasztikusan a vaddisznók számát Magyarországon

agrarszektor.hu
Az afrikai sertéspestis (ASP) elleni Nemzeti Akciótervben foglaltaknak megfelelően megalakult az egész országot lefedő tanácsadói hálózat. A szakemberek a vaddisznóállomány gyérítésének megtervezésében nyújtanak segítséget a vadgazdálkodóknak, ami kulcsfontosságú feladat az ASP-vel szembeni sikeres védekezéshez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az országos főállatorvosi határozatban kiadott, az ASP felszámolására irányuló mentesítési terv, azaz a Nemzeti Akcióterv, tanácsadói hálózat felállítását írja elő a Nébih Országos Járványvédelmi Központjának - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hálózat célja, hogy - az állategészségügyi szempontok figyelembevételével - segítse a vadászatra jogosultakat a vaddisznóállomány eredményes csökkentésében.

A Borsai József vezetésével működő tanácsadói hálózat tagjai szakmai felkészültségüknek, gyakorlati tapasztalataiknak köszönhetően hatékonyan tudják támogatni a vadászatra jogosultak munkáját az Akciótervben megfogalmazott elvárások megvalósítása, a kitűzött célok elérése érdekében. Munkájuk során építenek a tájegységi fővadászok szakértelmére és támogató együttműködésére is. A tájegységenként kijelölt szakértőkhöz a vadgazdálkodók képviselői közvetlenül fordulhatnak kérdéseikkel, akik - adott esetben a területen tett látogatás alapján - díjmentesen nyújtanak szakmai tanácsadást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?