2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Állat

Koronavírus: 15 milliót ölnének le ezekből az állatokból Dániában a járvány miatt

Dániában több mint 15 millió nyérc levágását tervezik, attól tartanak ugyanis, hogy a koronavírus nyércek által terjesztett mutációja veszélyeztetheti a koronavírus elleni jövőbeli oltások sikerességét, írta meg a Telex a Guardian értesülései alapján.
 
 

Eddig 12 ember fertőződött meg a nyércek által terjesztett, mutálódott koronavírussal, jelentette be Mette Frederiksen Dánia miniszterelnöke, aki szerint ez az állatfaj jelenleg közegészségügyi kockázatnak számít. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a hadsereget és a rendőrséget is mozgósítják, hogy segítsenek a gazdaságoknak levágni a nyérceiket, olvasható a Telex oldalán.

Az intézkedésekkel Dánia teljes nyércállományát megsemmisítenék. Dánia ugyanis a világ legnagyobb nyércprém-termelője, az ország nagyjából 1100 gazdaságában tenyésztett állatok számát 15-17 millióra becsülik. A dán Állategészségügyi és Élelmiszerügyi Hatóság legfrissebb adatai szerint a koronavírus legalább 200 nyércfarmot érint.

A teljes dán nyércállomány értékét 350 és 400 millió euró közöttire becsli egy a Guardian által megkérdezett finn nyércprém-kereskedő.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu