Koronavírus: 15 milliót ölnének le ezekből az állatokból Dániában a járvány miatt

Koronavírus: 15 milliót ölnének le ezekből az állatokból Dániában a járvány miatt

agrarszektor.hu
Dániában több mint 15 millió nyérc levágását tervezik, attól tartanak ugyanis, hogy a koronavírus nyércek által terjesztett mutációja veszélyeztetheti a koronavírus elleni jövőbeli oltások sikerességét, írta meg a Telex a Guardian értesülései alapján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Eddig 12 ember fertőződött meg a nyércek által terjesztett, mutálódott koronavírussal, jelentette be Mette Frederiksen Dánia miniszterelnöke, aki szerint ez az állatfaj jelenleg közegészségügyi kockázatnak számít. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a hadsereget és a rendőrséget is mozgósítják, hogy segítsenek a gazdaságoknak levágni a nyérceiket, olvasható a Telex oldalán.

Az intézkedésekkel Dánia teljes nyércállományát megsemmisítenék. Dánia ugyanis a világ legnagyobb nyércprém-termelője, az ország nagyjából 1100 gazdaságában tenyésztett állatok számát 15-17 millióra becsülik. A dán Állategészségügyi és Élelmiszerügyi Hatóság legfrissebb adatai szerint a koronavírus legalább 200 nyércfarmot érint.

A teljes dán nyércállomány értékét 350 és 400 millió euró közöttire becsli egy a Guardian által megkérdezett finn nyércprém-kereskedő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?