2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Állat

Most érkezett: 100 millióból rendeznének méhészeti kongresszust Magyarországon

Méhészeti kongresszust tarthatnak Magyarországon, az előkészületekre 100 millió forintot irányzott elő a kormány. A védnökségi feladatokkal Nagy István agrárminisztert bízták meg. A kongresszus 2025-ben lenne.
 
 

A kormány támogatja, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) pályázatot nyújtson be arra, hogy Magyarországon tartsák meg az Apimondia 2025-ös Nemzetközi Méhészeti Kongresszust - írta meg a HVG.hu. Az erről szóló kormányhatározat már megjelent a Magyar Közlönyben.

A kormány arra kérte a határozatban az agrárminisztert, hogy az egyrészt „gondoskodjon a Méhészeti Kongresszus rendezésének előkészületeihez szükséges, az OMME által igényelt források rendelkezésre állásáról”,a Méhészeti Kongresszus védnökségi feladatainak ellátásáról, illetve a kongresszus népszerűsítéséről, másrészt a miniszterelnök kabinetfőnöke bevonásával, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Magyar Kongresszusi Iroda és az OMME közreműködésével „vizsgálja meg a Méhészeti Kongresszus megrendezésére alkalmas potenciális rendezvényhelyszíneket, többek között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területét”.

A kormány az előkészületekre két alkalommal ad forrást. 2022-ben 58 420 000 forintot, 2023-ban pedig 44 450 000 forintot biztosít a rendezvény számára.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu