2019. október 17. csütörtök Hedvig

Hírek - Állat

Támogatni kell az Iskolatej Programot

Összefogtak a civil szervezetek, az önkormányzatok, sportolók, művészek és híres közéleti személyiségek, hogy kibővítsék az ingyenes Iskolatej Programot.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Simon Attila, helyettes államtitkár elmondta, a kormány célja, hogy minden gyerek egészségesebben étkezzen, és mindegyikük számára elérhetővé váljon a tejprogram, azért az erre szánt támogatás keretét 1,2 milliárd Ft-ra szeretnék emelni - számol be az orientpress.hu

Az Iskolatej Világnapja alkalmából négy megye, hat településéről összesen százhúsz vidéki kisiskolás gyermeket láttak szerdán vendégül a Parlamentben. A rendezvényen többek között olyan ismert személyiségek, mint Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Schell Judit, Szentpéteri Csilla, Kapocs Zsóka, Csomor Csilla és Beleznay Endre is részt vett.

A Cool Tej az Iskoláknak Alapítvány elnöke Tálosi Tamás, aki idén másodszorra rendezte meg az Iskolatej Világnapját, úgy véli, továbbra is népszerűsíteni kell a programot, ugyanis jelenleg a gyerekek mindössze 10 százaléka kap egy pohár ingyen tejet naponta.

Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, idén több intézkedésükkel is támogatják az Iskolatej programot, a tavalyi 400 millió forintos igényelhető támogatási keretet 800 milliósra emelték, a résztvevő gyerekek létszáma pedig idén már 170-180 ezerre nőtt. Fontosnak tartják, hogy a hazai gyártók minőségi tejtermékeit támogassák, a fiatal generáció egészségét pedig megalapozzák.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu