2020. május 26. kedd Fülöp, Evelin

Hírek - Állat

Támogatni kell az Iskolatej Programot

Összefogtak a civil szervezetek, az önkormányzatok, sportolók, művészek és híres közéleti személyiségek, hogy kibővítsék az ingyenes Iskolatej Programot.
 
 

Simon Attila, helyettes államtitkár elmondta, a kormány célja, hogy minden gyerek egészségesebben étkezzen, és mindegyikük számára elérhetővé váljon a tejprogram, azért az erre szánt támogatás keretét 1,2 milliárd Ft-ra szeretnék emelni - számol be az orientpress.hu

Az Iskolatej Világnapja alkalmából négy megye, hat településéről összesen százhúsz vidéki kisiskolás gyermeket láttak szerdán vendégül a Parlamentben. A rendezvényen többek között olyan ismert személyiségek, mint Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Schell Judit, Szentpéteri Csilla, Kapocs Zsóka, Csomor Csilla és Beleznay Endre is részt vett.

A Cool Tej az Iskoláknak Alapítvány elnöke Tálosi Tamás, aki idén másodszorra rendezte meg az Iskolatej Világnapját, úgy véli, továbbra is népszerűsíteni kell a programot, ugyanis jelenleg a gyerekek mindössze 10 százaléka kap egy pohár ingyen tejet naponta.

Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, idén több intézkedésükkel is támogatják az Iskolatej programot, a tavalyi 400 millió forintos igényelhető támogatási keretet 800 milliósra emelték, a résztvevő gyerekek létszáma pedig idén már 170-180 ezerre nőtt. Fontosnak tartják, hogy a hazai gyártók minőségi tejtermékeit támogassák, a fiatal generáció egészségét pedig megalapozzák.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu