2017. december 11. hétfő Árpád

Hírek - Bor-Italok

"Varázslatos és különleges" évjárat: csúcsborok születhetnek

"Varázslatos és elképesztően különleges" évjáratúnak ígérkezik az idei év borászati szempontból Gál Tibor egri borász szerint. A korai fajták rendkívül gyümölcsös és izgalmas jegyeket mutatnak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A betakarítás időszakából mintegy három hét van hátra, és a jelenlegi időjárás nem sietteti a szüretet, ezzel segíti az érést és lehetővé teszi a gyümölcs legoptimálisabb állapotának kivárását – mondta Gál Tibor az MTI szerint a Korona Borház demjéni szőlészetében tartett tájékoztatón. Szerinte az idei év számos időjárási anomáliája ellenére "varázslatos és elképesztően különleges" évjárat ígérkezik.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

A szakmában érzékelhetően megindult a fiatalítás, egyre több a második és harmadik generációs termelő – mondta a borász. Az egri borvidéken továbbá egy márkásítási folyamat is tapasztalható. Kedvező tendenciaként említette, hogy a teljes magyarországi termőterület szerény csökkenésével szemben az Eger környéki ültetvények nagysága folyamatosan nő, ami a régió ágazati szerepének erősödését is előre vetíti.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu