Lehullt a lepel: ha gyakran eszel almát, banánt, erről tudnod kell
Vannak utóérő és nem utóérő növények, utóbbiakat, ha éretlenül szedjük le, abból nem sül majd ki semmi jó.
Vannak utóérő és nem utóérő növények, utóbbiakat, ha éretlenül szedjük le, abból nem sül majd ki semmi jó.
Napos, száraz, meleg időjárás kedvez az érés fázisába lépett gabonáknak, a repcének és az érésben lévő gyümölcsöknek.
Szigorú szabályokat kell betartania a termelőknek, a kezelésnek súlyos kockázatai lehetnek.
Több megbízható trükk is létezik a kertben megmaradt zöld paradicsom gyorsított érlelésére.
Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.
A zöldségek, gyümölcsök érése egy folyamat, így ha már termesztjük őket, szedjük le jókor.
A naspolya egyike a legfurcsább, Magyarországon is megtermő gyümölcsöknek, ráadásul szó szerint karácsonyra érik be.
Az őszi ültetések előtt érdemes átgondolni, hogy milyen fajokat és fajtákat szeretnénk a kertünkbe és ezt összefüggésében is érdemes látni.
Hidegfront és csapadékhullám jön a következő napokban.
Jó arató idő jön, de a kapás növények már nagyon szenvednek.
Továbbra sem enyhül a szárazság a földeken.
Óriási szükség lenne a csapadékra.
A szeszélyes időjárás miatt az idei szezon június végéig is elhúzódhat.
Akkor se bánkódj, ha éretlen termést vásároltál.
Úgy tűnik Péter-Pál nem hoz ideális arató időt.
Meleg, száraz időre lenne szüksége a földeknek.
A héten érkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok.
A repcének bőséges esőre lenne szüksége.
Jelentős mennyiségű csapadékra lenne szükség a vetéshez.
Védjük a fejlődő gyümölcsöket az UV sugaraktól.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.