Új őrület hódít a magyarok körében: de tényleg nagyot lehet vele kaszálni?
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet azt vizsgálta, mennyire jövedelmező az ökogazdálkodás Magyarországon.
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet azt vizsgálta, mennyire jövedelmező az ökogazdálkodás Magyarországon.
Hiánypótló agrárgazdasági kutatást indít az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet.
A digitális eszközök már a legelőre alapozott húsmarhatartásban is komoly támogatást nyújtanak.
Dr. Márton Aliz, az ÖMKi állattenyésztési csoportvezetője beszélt az általuk végzett húshasznú szarvasmarha kísérletekről.
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
A klímaváltozás a háztáji növénytermesztésre is hatással van, ezért változásokra van itt is szükség.
Egyre népszerűbb a biokertészkedés és a tájfajta paradicsomok termesztése hazánkban.
Már 10 százalék fölött van az ökológiai gazdálkodás alá vont területek aránya az Európai Unióban.
Lezárult a pókfajokat és a biológiai sokféleséget vizsgáló citizen science kutatás első éve.
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
Már kapható a szibériai rozs és a kövön őrölt hajdinaliszt a hazai pékségekben, de az ősgabonákból készült termékek is egyre népszerűbbek.
A szakértők szerint az Európai Unió élelmiszer-biztonsága is függ az új GMO szabályozástól.
Géntechnológiai szabályokról tárgyal a közeljövőben az Európai Unió, amelyek tervezetét várhatóan 2023. július 5-én ismerteti az Európai Bizottság.
Le kell rombolni a klímaváltozáshoz kapcsolódó mítoszokat, ha a következő évtizedekben is hasonló színvonalon szeretnénk élni.
Ökológiai szemléletű növényvédelmi sorozatot és részvételi kutatást indított az ÖMKi hobbikertészeknek.
Az utóbbi években egyre népszerűbb lett az ökológiai gazdálkodás a magyarok körében.
Újra hódíthatnak a kiskertekben a zamatos ízeket ígérő tájfajta, bio paradicsompalánták.
Egyre komolyabb lehetőségek vannak az ökológiai gazdálkodásban, nemcsak Magyarországon, világszerte is.
Évtizednyi növekedésre alapozza a jövőjét a magyarországi ökológiai gazdálkodás.
Úgy tűnik, hogy egyre jobban odafigyelnek a magyarok arra, hogy egészségesebb, fenntarthatóbb termékeket vegyenek le a polcokról.
A mai hazai fajtaszerkezet kialakulása nagyságrendileg ötvenéves múltra tekint vissza.
A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint az ágazatoknak a jövőben a termelékenység és a hatékonyság növelésére kell fókuszálniuk.
A fűszereket elsősorban ételek ízesítésére használjuk, de gyógyhatásuk miatt a természetes gyógymódokban is fontos szerepet töltenek be.
Akár évi egymillió dollárt is meg lehet keresni az agroturisztikai szolgáltatásokkal az USA-ban.
Bár egyelőre még optimista a hangulat az amerikai gabonapiacon, a szakértők szerint hamarosan bekövetkezhet a fordulat.
A Vela Pékség elhivatottsága a kiváló minőség iránt a KMÉ-védjeggyel is igazolást nyert.
A Nádudvari Élelmiszer Kft. elkötelezett a kiváló minőség iránt – ezt bizonyítja a KMÉ-védjegy is.