Rég elfeledett növényt hoznának vissza a termesztésbe a magyarok: itt a terv
A megváltozó klimatikus körülmények és fogyasztási szokások hozhatják el az ősi gabonafajták reneszánszát Magyarországon.
A megváltozó klimatikus körülmények és fogyasztási szokások hozhatják el az ősi gabonafajták reneszánszát Magyarországon.
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
A helyi ellátási rendszerek fejlesztésével és a pazarlás csökkentésével fenntarthatóbbá tehető élelmiszer-ellátásunk.
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg Kenyérversenyét a Pékszövetség.
Lenne mivel etetni az emberiséget.
Egyre népszerűbbek a hazai tájfajta és bioélelmiszerek.
Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi.
Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelők.
Elképesztően népszerű ez az ősi gabonafajta.
Egy nagygazdaság rendhagyó stratégiája
Élő génbankok.
Erejét egy ősi búzafajta, és a Corvinus Egyetem receptúrája adja.
Nem tudták elég gyorsan töltögetni az Alakort.
Egyharmaddal kevesebbet terem a magyar alakor, de azt biztosan hozza.
Tizenötezer vendéget vonzott a lodzi Natura Food élelmiszeripari vásár.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.