Rég elfeledett növényt hoznának vissza a termesztésbe a magyarok: itt a terv
A megváltozó klimatikus körülmények és fogyasztási szokások hozhatják el az ősi gabonafajták reneszánszát Magyarországon.
A megváltozó klimatikus körülmények és fogyasztási szokások hozhatják el az ősi gabonafajták reneszánszát Magyarországon.
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
A helyi ellátási rendszerek fejlesztésével és a pazarlás csökkentésével fenntarthatóbbá tehető élelmiszer-ellátásunk.
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg Kenyérversenyét a Pékszövetség.
Lenne mivel etetni az emberiséget.
Egyre népszerűbbek a hazai tájfajta és bioélelmiszerek.
Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi.
Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelők.
Elképesztően népszerű ez az ősi gabonafajta.
Egy nagygazdaság rendhagyó stratégiája
Élő génbankok.
Erejét egy ősi búzafajta, és a Corvinus Egyetem receptúrája adja.
Nem tudták elég gyorsan töltögetni az Alakort.
Egyharmaddal kevesebbet terem a magyar alakor, de azt biztosan hozza.
Tizenötezer vendéget vonzott a lodzi Natura Food élelmiszeripari vásár.
A mezőgazdaságban dolgozók számára a munkavégzés számos kockázatot tartogat, sajnos évről évre halálos áldozatokat is követel.
Az árpával és búzával már nem lesz gond, a kukorica sorsa viszont erősen kérdéses idén.
Ismét fellendülőben van a szójatermesztés Magyarországon, egyre több termelő tesz próbát ezzel a növénnyel.
Takarmányban és emberi élelmezésre is alkalmazható egy GMO-szója, miután az európai hatóságok biztonságosnak találták.
Az elmúlt hetekben Szardínia szigetén, majd az észak-olaszországi Lombardiában, valamint Franciaországban is megerősítették a kór jelenlétét.
Az utóbbi évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy véget értek azok a boldog évek, mikor a kukorica növényvédelmét letudtuk egy gyomirtással.
Hatékony megoldás a napraforgó tányérvédelmére: Picasso® Active
A talaj szervesanyag tartalma és a kapcsolódó talajfunkciók javításáért már az aratási szezonban sokat tehetünk!