Új kenyerek lepték el a magyar boltokat: ki nem találnád, miből készülnek
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
A helyi ellátási rendszerek fejlesztésével és a pazarlás csökkentésével fenntarthatóbbá tehető élelmiszer-ellátásunk.
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg Kenyérversenyét a Pékszövetség.
Lenne mivel etetni az emberiséget.
Egyre népszerűbbek a hazai tájfajta és bioélelmiszerek.
Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi.
Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelők.
Elképesztően népszerű ez az ősi gabonafajta.
Egy nagygazdaság rendhagyó stratégiája
Élő génbankok.
Erejét egy ősi búzafajta, és a Corvinus Egyetem receptúrája adja.
Nem tudták elég gyorsan töltögetni az Alakort.
Egyharmaddal kevesebbet terem a magyar alakor, de azt biztosan hozza.
Tizenötezer vendéget vonzott a lodzi Natura Food élelmiszeripari vásár.
Akár 10 millió forintot is elkérhetnek egy kilogramm sáfrányért, így nagy biznisz lehet a termelése.
Magyarországon a dióbél importjának mennyisége 1168 tonnára, értéke 1,86 milliárd forintra nőtt 2024. január és november között.
Visszatérő trendek: új piacokat nyit az elfelejtett gabonafajták és fermentált ételek reneszánsza.
Sokan gondolják úgy, hogy télen nincs sok élet a kertben, pedig régebben voltak módszerek, melyekhez télen is kellett a kertben tevékenykedni.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és az uniós termelők körében is a biogazdálkodás.
A Vela Pékség elhivatottsága a kiváló minőség iránt a KMÉ-védjeggyel is igazolást nyert.
A Nádudvari Élelmiszer Kft. elkötelezett a kiváló minőség iránt – ezt bizonyítja a KMÉ-védjegy is.