Új kenyerek jelentek meg a magyar boltokban: ki nem találnád, miből készülnek
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magyarok körében a bio- és ősgabona lisztek.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magyarok körében a bio- és ősgabona lisztek.
A megváltozó klimatikus körülmények és fogyasztási szokások hozhatják el az ősi gabonafajták reneszánszát Magyarországon.
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
Ma már egyre több pékségben juthatunk hozzá ökológiai gabonákból, sőt ősgabonákból készített pékárukhoz.
A helyi ellátási rendszerek fejlesztésével és a pazarlás csökkentésével fenntarthatóbbá tehető élelmiszer-ellátásunk.
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg Kenyérversenyét a Pékszövetség.
Lenne mivel etetni az emberiséget.
Egyre népszerűbbek a hazai tájfajta és bioélelmiszerek.
Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi.
Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelők.
Elképesztően népszerű ez az ősi gabonafajta.
Egy nagygazdaság rendhagyó stratégiája
Élő génbankok.
Erejét egy ősi búzafajta, és a Corvinus Egyetem receptúrája adja.
Nem tudták elég gyorsan töltögetni az Alakort.
Egyharmaddal kevesebbet terem a magyar alakor, de azt biztosan hozza.
Tizenötezer vendéget vonzott a lodzi Natura Food élelmiszeripari vásár.
Évszázados népi hagyományok és a vallási szertartások része az új kenyér.
Az aszály és a csapadékhiány az állattartás minden szegmensét érinti, aminek hatására a legeltetési időszak drasztikusan lerövidült.
A kertekben élő csigák, közülük is kiemelten a meztelen csigák nagy károkat tudnak okozni az egész tenyészidő során.
Nézzük, milyen praktikákkal hosszabbíthatjuk meg a tenyészidőt, és hogyan védekezhetünk az őszi betegségek ellen.
A klasszikus évszakok ideje lejárt, el kell felejteni a korábban megszokott fajtákat.