Pörög a baromfiipar, de erre most nagyon kell figyelniük a termelőknek
Megjelent a Rabobank 2025. II. negyedéves globális baromfiágazati jelentése.
Megjelent a Rabobank 2025. II. negyedéves globális baromfiágazati jelentése.
Magyarországon fejenként 68,6 kilogrammnyi húst fogyasztunk, világszerte és idehaza is tör előre a baromfi.
Lengyelország eddig sem volt kis szereplő, de most megszilárdította pozícióját az Európai Unió vezető baromfiexportőreként.
Most lehull a lepel: más hazai boltokban is ott van az import baromfi- és sertéshús.
Elárasztotta az import baromfihús és tojás az európai piacokat, ennek pedig komoly következményei lehetnek még később.
Váratlan bejelentést tett Nagy István.
Tarthatatlan a helyzet az ágazatban.
Aggasztó hírek érkeztek.
Kissé javuló várakozások, de jelentős bizonytalanság jellemzi az agráriumot.
Túltermelés és nyomott árak.
Már nincs túl messze a tökéletes takarmányértékesítés.
Kockázatosak lehetnek a vámkedvezmények. Dél-Afrika is szigorított.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.