Facebookon üzent a miniszter a magyar baromfisoknak: erre senki sem számított

Facebookon üzent a miniszter a magyar baromfisoknak: erre senki sem számított

agrarszektor.hu
Nagy István Agrárminiszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megszakítja amerikai útját, és hazautazik a hazai víziszárnyas ágazatban kialakult aggasztó helyzet miatt. Kiemelte, tárgyalóasztalhoz hívja az érintett gazdákat, a Baromfi Termék Tanácsot, a minisztérium munkatársait és a kamarát, így ott lesz pénteken Mélykúton, a víziszárnyas-tenyésztők által szervezett tüntetésen, ahol vár mindenkit annak érdekében, hogy megoldás szülessen a problémára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Amerikáig ért a víziszárnyas-tenyésztők panasza, ezért bejelentem, hogy megszakítva amerikai kinttartózkodásomat, hazautazom, és tárgyalóasztalhoz hívom az érintett gazdák képviselőit, a Baromfi Termék Tanács képviselőit, természetesen a minisztérium munkatársait, a kamarát. Beszéljük át közösen: hogy alakult ki a helyzet, mi vezetett idáig, és milyen megoldási lehetőségek vannak. Mélykúton, pénteken 13 órakor várok mindenkit a tárgyalóasztalnál, mert közösen kell megoldást találnunk a víziszárnyas-tenyésztők problémára

 - jelentette be az agrárminiszter a Facebook-oldalán. 

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta, tüntetésekre készülnek a magyar baromfitenyésztők, mert a kacsa- és libatenyésztők már két negyedévre vonatkozóan a nekik járó állatjóléti támogatásoknak csak a töredékét kapták meg az államtól. Az áremelkedések és az elszálló termelési költségek mellett ez már túl nagy érvágás a termelőknek, ezért többen is arra kényszerültek, hogy befejezik a működést, mások pedig elbocsátásokat lengettek be. Mindezek miatt komoly csődhullámra számítanak az ágazatban. A kialakult helyzet miatt a bajba került állattenyésztők aláírásgyűjtésbe fogtak, és mintegy 300-an rendkívüli közgyűlés összehívását kérték a Magyar Kacsaszövetségnél. Ezen felül azt is kérték, hogy a szövetség kezdeményezzen ágazati egyeztetéseket a minisztériummal. A termelők február 4-én, a Bács-Kiskun megyei Mélykúton, ahol a Hunent Zrt. is található, tartanak országos demonstrációt és gyűlést, de ha ez kevés, akkor tüntetést szerveznek a Baromfi Terméktanács épülete elé, utána pedig ha szükséges, az Agrárminisztérium elé, a Kossuth térre is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?