Egyre több veszélyes anyag van az élelmiszerekben: betegséget is okozhat
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
2024-ben jelentősen megnőtt a mikotoxinok jelenléte az állati takarmányokban az előző évhez képest.
A meddőség és a penészgomba-toxinok közötti kapcsolatot vizsgálják a Semmelweis és a MATE kutatói.
Erősíteni kell az együttműködést a magyar mezőgazdaság szereplői között, különben sokan végleg felhagyhatnak a tevékenységükkel.
Szermaradványok a zöldségekben és a gyümölcsökben: mennyire kell tartani ettől itthon?
Kedvezőtlen tapasztalatokkal gyarapodott a Nébih a laboratóriumok aflatoxin körvizsgálatán.
A betakarításkor lezúduló sok eső miatt különösen fontos vizsgálni a kukoricát a gabonatárolókban.
Megtudtuk, milyen az idei búzatermés minősége.
Kiváló minőséget hoz az idei év a napraforgó-termelésben
Ha valaki otthon süt sokat, érdemes bevizsgáltatnia a megvett gabonát.
A fajtaválasztás, a talajművelés és a növényvédelem egyaránt lényeges lehet.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.