Egyre több veszélyes anyag van az élelmiszerekben: betegséget is okozhat
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
Aggasztó hazai eredmények igazolják, hogy a veszélyes anyagok a májban is felhalmozódhatnak.
2024-ben jelentősen megnőtt a mikotoxinok jelenléte az állati takarmányokban az előző évhez képest.
A meddőség és a penészgomba-toxinok közötti kapcsolatot vizsgálják a Semmelweis és a MATE kutatói.
Erősíteni kell az együttműködést a magyar mezőgazdaság szereplői között, különben sokan végleg felhagyhatnak a tevékenységükkel.
Szermaradványok a zöldségekben és a gyümölcsökben: mennyire kell tartani ettől itthon?
Kedvezőtlen tapasztalatokkal gyarapodott a Nébih a laboratóriumok aflatoxin körvizsgálatán.
A betakarításkor lezúduló sok eső miatt különösen fontos vizsgálni a kukoricát a gabonatárolókban.
Megtudtuk, milyen az idei búzatermés minősége.
Kiváló minőséget hoz az idei év a napraforgó-termelésben
Ha valaki otthon süt sokat, érdemes bevizsgáltatnia a megvett gabonát.
A fajtaválasztás, a talajművelés és a növényvédelem egyaránt lényeges lehet.

Több gazda keresi az alternatív tápanyag-utánpótlást szolgáló készítményeket – mutatjuk, mit kell tudni róluk.
A kiskerti gyümölcstermesztés sikerének egyik alapja az adott fajokon belül a megfelelő fajták kiválasztása.
Kedvező együttállás született, rég áhított fejlesztések valósulhatnak meg itthon.
Jócskán elmaradt Európai Unió agrár-élelmiszeripari kereskedelmi többlete az idei év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest.
Figyelmeztetnek a szakértők: nem mindegy, mit mivel keverünk a reggeli turmixban.