Kiváló minőségű lesz a termés, csak ne lenne benne annyi parlagfű

agrarszektor.hu
Befejezték az első napraforgótételek vizsgálatát a Concordia Közraktár Zrt.-hez tartozó Gabona Control laboratóriumaiban. Ezek alapján az idei termés minősége kiemelkedő, míg mennyisége átlagos lesz, derült ki a vállalat közleményéből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ország különböző részeiről eddig beküldött minták alapján a magvak olajtartalma idén 44-48% között mozgott, átlagosan 46%-os volt. Ez kiváló minőséget jelent, a 44% feletti olajtartalomért már kereskedelemben felár (bonifikáció) is jár. A vizsgálatok alapján megfelelő a minták tisztasága is. Az eddig vizsgált tételek szennyezőanyag-tartalma ugyanis nem éri el a 2%-os határt, az azonban gondot jelent, hogy a mintákban a parlagfűmag (ambrozia) mennyisége több tételnél meghaladta az EU által előírt 50 ug/kg-os koncentrációt. Úgy tűnik, az idei gyomos szezonkezdést nem minden gazdaságban tudták helyrehozni.

 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!


Eközben már szállítják a nyers kukoricát is a gyárakba. Az esőzések miatt elsősorban a dezoxinivalenol (DON), a hosszan tartó forróság miatt pedig az aflatoxinok előfordulására van esély, így ezt a két gombatoxin-vizsgálatot idén minden tételnél elvárják, de a takarmánygyártásban ennél több toxin vizsgálatát is megkövetelhetik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?