Nyári meleggel zárult a húsvét idén, de a 75 éves rekord nem dőlt meg
Bár a 75 éves hőmérsékleti rekord nem dőlt meg, azért nyári nappal zárult a húsvéti időszak.
Bár a 75 éves hőmérsékleti rekord nem dőlt meg, azért nyári nappal zárult a húsvéti időszak.
Teljesen megkavarodott Európa időjárása: északon vannak a nagy melegek, míg délen hűvösebbek a napok.
Egy tucat tojás átlagosan 6,23 amerikai dollárba kerül, ami körülbelül 5,60 eurónak felel meg.
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
Lengyelországban továbbra is alacsony a sárgarépa ára és nem biztos, hogy húsvét után ez változni fog.
A következő két nap nyárias időjárása után pénteken komoly esők érik el Magyarországot.
Elárulta a szakértő, mire kell okvetlenül odafigyelni a húsvéti sonka megvásárlásakor.
Ez az étel megfelelően elkészítve igazi ínycsiklandó élményeket nyújthat húsvétra.
Az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak és sokan meg is szabadulnak tőlük.
A minőség és az ár alapján választanak a húsvéti édességek közül a magyar vásárlók.
Változékony idő várható a jövő héten, de Húsvétvasárnap már ismét enyhe, napos, tavaszi időre kell készülni.
Gazdag zöldségkínálattal találkozhatnak a fogyasztók a húsvét előtti időszakban.
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző reszelt tormatermékek iránti kereslet.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
Háromezer egy lángos: megnyílt a húsvéti vásár Budapesten, de éhesen nem érdemes kilátogatni.
Rengeteg magyar tartja fontosnak, hogy magyar gyártótól származó, magyar sonka kerüljön a húsvéti asztalra.
2025-ben is elkezdődött a bárányhúst népszerűsítő húsvéti kampány Magyarországon.
A teljes magyar állattenyésztési ágazat megérezné, ha a húsvéti időszakban a száj- és körömfájás vírus miatt további lezárások jönnének.

Energetikai változtatás nélkül ma már nem lehet versenyképes mezőgazdaságot működtetni.
Az Alapvetés podcast különkiadásában az Év Állattenyésztője és az Év Növénytermelője értékeli az elmúlt év tanulságait.
A generációváltás az agráriumban ma már nem egy lassan érlelődő strukturális probléma, hanem az ágazat jövőjét meghatározó, éles kérdés.
Már az ipari takarmányozás is megérkezett a humanizálódás előszobájába a Cargill szakembere szerint.
Változtatni kellene azon, hogy az itthon megtermelt biotermékek jelentős részét még mindig a külföldön értékesítjük.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.