Soha nem volt még olyan Magyarországon, mint ami most kezdődik
A MATE-n indult el Magyarország első Haltenyésztő mérnöki mesterképzése
A MATE-n indult el Magyarország első Haltenyésztő mérnöki mesterképzése
Az AKI megújította a hazai halgazdálkodási adatgyűjtés keretét, és hatékonyabb adatgyűjtési és elemzési rendszert alakított ki.
A hazai szükségleteket bőven fedezi a 16 ezer tonna élőhal, de az exportpiacokra kevesebb jut.
Az összes hazai halfogyasztás 40 százaléka realizálódik az év végi ünnepi időszakban.
Az idei évben is biztosított a kiváló minőségű magyar hal a karácsonyi asztalokra.
Lévai Ferenc szerint a 2024-es év sem alakult jól, az ágazat problémái évek óta súlyosbodnak, versenyhátrányba kerültünk a szomszéd országok tógazdaságaival szemben.
Az elmúlt évek növekedése után tavaly jelentős visszaesés volt megfigyelhető a magyar haltermelésben.
Hiába reménykedtek a csodában, végül 2023-ban is közepes évet zárt a magyar halágazat.
Bőséges halkínálattal találkozhatnak a vásárlók karácsonykor, a csapadékos időjárás és az olcsóbb takarmány jót tett a halgazdaságoknak.
Az európai uniós tagállamok haltermelése, bár szépen fejlődik, nyomába se ér Norvégiának.
Több milliárd forintnyi krízistámogatás áll a halgazdálkodási ágazat rendelkezésére.
A magasabb értékesítési árak miatt mérsékeltebb az érdeklődés a hal és haltermékek iránt.
A szakember szerint fenntartható fejlődés helyett lassú haldoklásra van ítélve a halászati ágazat Magyarországon.
3,1 milliárd forintos keretösszegű krízistámogatási konstrukciót dolgozott ki és hirdetett meg az Agrárminisztérium.
Közös erővel lépnek fel a magyar halágazat erősítéséért és a halfogyasztás népszerűsítéséért.
A következő időszakban mintegy húsz milliárd forint biztosítja majd a magyarországi halgazdaságok megújulását és versenyképességének növelését.
Már a friss halhúsra is pályázható a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy Magyarországon.
Elfogadásra került a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Plusz, folytatódhat a magyar halgazdálkodási ágazat fejlesztése.
Jön a karácsonyi szezon, egyre több magyar választja a halat az ünnepi étkezéshez.
Az aszály és a vízhiány miatt nagyon nehéz helyzetben vannak a haltermelők Magyarországon.

A húsok árát biológiai szempontok is befolyásolják, érdemes megismerkedni tehát néhány fogalommal.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
A kiskerti gyümölcstermesztés sikerének egyik alapja az adott fajokon belül a megfelelő fajták kiválasztása.
Az árrésstop kivezetésében reménykedtek, ehelyett hosszabbítást és kiterjesztést kaptak.
Jócskán elmaradt Európai Unió agrár-élelmiszeripari kereskedelmi többlete az idei év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest.