Ha pontyot vennél karácsonyra, ezzel nem árt tisztában lenned
A karácsonyi szezonra bőséges, jó minőségű halkínálattal készülnek a magyar haltermelők, változatlan árakon.
A karácsonyi szezonra bőséges, jó minőségű halkínálattal készülnek a magyar haltermelők, változatlan árakon.
Az egy évvel korábbi időszakhoz képest a zöldségek és gyümölcsök forgalma 6 százalék feletti mértékben nőtt az olasz kiskereskedelemben májusban.
Egész évben nem esszük a halat, karácsonykor azonban sok családnál elmaradhatatlan fogás.
Hét év után lezárult a „Kapj rá!” nevű halfogyasztást ösztönző projekt Magyarországon.
A magyar külkereskedelem a haltermékek esetében megosztó képet mutat, az export mennyisége alacsony, de az import folyamatosan növekszik.
Méregdrága lesz idén a halászlé, a rántott ponty, érik a karácsonyi drágulás Magyarországon.
Sok az igazolatlan eredetű hal a hazai kereskedelemben.
Így dönthetjük el, milyen hal kerüljön az ünnepi asztalra.
Nőtt a feldolgozott halak iránti kereslet.
A Nébih ÁHSZ betiltotta a haltermékek árusítását.
Duplázást tervez az agrártárca.
Elkezdődött a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
Őt meghatározó halas cég 10 új haltermékkel állt elő.
Most több mint 1,5 tonna ismeretlen származású termékre bukkantak.
Januártól csökkenhetnek az árak. Jön az új minőségi védjegy.
Bizonytalan eredetű termékeket keresett a hatóság.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.