Ilyen még nem volt: egy teljes évnyi eredményt fordíthat fejlesztésre az élelmiszeripar
A 200 milliárd pályázati forrás 400 milliárdnyi beruházást hozhat a versenyképességi fordulatra szoruló ágazatban.
A 200 milliárd pályázati forrás 400 milliárdnyi beruházást hozhat a versenyképességi fordulatra szoruló ágazatban.
A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet egy új iránymutatást tett közzé az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) elvek megvalósítására.
A Kubota gépgyártó és a Robotti robotikai vállalat stratégiai partnerségre lépett egymással.
Tíz év alatt harmadával csökkent az agrártermelők száma, az utóbbi években különösen gyors ütemben adják fel a gazdák.
A legfrissebb kutatás szerint nemcsak a rovarirtó szerek, a hőhullámok is rontják a poszméhek szaglását.
Egy évtizede indult az ágazat számára kulcsfontosságú időszak, a 2014-es Agrárszektor konferencián ez volt a fő téma.
Bővülő termelés és növekvő hatékonyság jellemzi a zöldségtermesztést Magyarországon.
Míg korábban a minél magasabb terméshozamok bűvkörében éltek a szántóföldön gazdálkodók, az elmúlt 2 évben a nyereségesség vált hangsúlyossá.
Átfogóbb szemléletre van szükség a fenntarthatóság terén a hazai vállalkozásoknál.
Megváltoztak a trendek, és egyre inkáb a versenyképes és hatékony gazdálkodás kerül előtérbe.
Felismerve a digitális technológia előnyeit a magyar gazdák közül is egyre többen alkalmazzák a legújabb fejlesztéseket.
Autonóm, a kapcsolódó robotokat önállóan megtankoló és feltöltő technológiát fejlesztett ki az ausztrál gyártó.
Megjelent a méhészeti ágazat állatjóléti támogatását célzó pályázat.
Megoldható az élelmiszerárak emelkedésének mérséklése, de nem lesz könnyű menet.
Így csökkenthetjük hosszú távon inputanyag szükségleteinket.
Így védekeznek a fagy ellen a profik.
Itt a válasz a kihívásokra.
Zsebbenyúlós nasi lett a gesztenye.
Továbbra is nehéz helyzetben a sertéstartók.
Valóban érdemes lenne lovakkal művelni a földeket?
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével