Az egyre nagyobb üzemek lesznek életképesek az agráriumban

Az egyre nagyobb üzemek lesznek életképesek az agráriumban

agrarszektor.hu
Azt látni, hogy megváltoztak a trendek, és egyre inkább a versenyképes és hatékony gazdálkodás kerül előtérbe - közölte Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. Azzal kapcsolatban, hogy szólhat-e a 2024-es év a birtokkoncentrációról, a szakember elmondta, az egyértelműen észrevehető, hogy a gépesítés, a világpiaci árak és a versenyhelyzet miatt egyre nagyobb az üzemméret, ami reálisan jövedelmezőnek tekinthető.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hollósi Dávid úgy látja, hogy míg 2020 és 2023 között arról beszélgettünk, mennyi minden történt, és azt boncolgattuk, rövid távon, hogyan lehet ezeket "túlélni", most már sokkal inkább a hosszú távú trendekkel foglalkozunk. Megváltoztak az irányok, és egyre inkább a versenyképes és hatékony gazdálkodás kerül előtérbe - tette hozzá.

Vannak olyan vélemények, hogy a versenyképesség csak nagyobb méretekben biztosítható a szántóföldi növénytermesztésben. Arra a kérdésre, hogy szólhat-e a 2024-es év a birtokkoncentrációról, a szakember kifejtette, az egyértelműen látszik, hogy a nemzetközi hatások miatt az életképesség alsó határa felfelé tolódik, habár azt komoly vita övezi, hogy ez 300-400 vagy 500 hektártól kezdődik, de a tendencia egyértelmű.

A gépesítés, a világpiaci árak és a versenyhelyzet miatt észrevehető, hogy egyre nagyobb az az üzeméret, amit reálisan jövedelmezőnek tekinthetünk.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?