Az egyre nagyobb üzemek lesznek életképesek az agráriumban

Az egyre nagyobb üzemek lesznek életképesek az agráriumban

agrarszektor.hu
Azt látni, hogy megváltoztak a trendek, és egyre inkább a versenyképes és hatékony gazdálkodás kerül előtérbe - közölte Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. Azzal kapcsolatban, hogy szólhat-e a 2024-es év a birtokkoncentrációról, a szakember elmondta, az egyértelműen észrevehető, hogy a gépesítés, a világpiaci árak és a versenyhelyzet miatt egyre nagyobb az üzemméret, ami reálisan jövedelmezőnek tekinthető.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hollósi Dávid úgy látja, hogy míg 2020 és 2023 között arról beszélgettünk, mennyi minden történt, és azt boncolgattuk, rövid távon, hogyan lehet ezeket "túlélni", most már sokkal inkább a hosszú távú trendekkel foglalkozunk. Megváltoztak az irányok, és egyre inkább a versenyképes és hatékony gazdálkodás kerül előtérbe - tette hozzá.

Vannak olyan vélemények, hogy a versenyképesség csak nagyobb méretekben biztosítható a szántóföldi növénytermesztésben. Arra a kérdésre, hogy szólhat-e a 2024-es év a birtokkoncentrációról, a szakember kifejtette, az egyértelműen látszik, hogy a nemzetközi hatások miatt az életképesség alsó határa felfelé tolódik, habár azt komoly vita övezi, hogy ez 300-400 vagy 500 hektártól kezdődik, de a tendencia egyértelmű.

A gépesítés, a világpiaci árak és a versenyhelyzet miatt észrevehető, hogy egyre nagyobb az az üzeméret, amit reálisan jövedelmezőnek tekinthetünk.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?