Sokak életét veszélyezteti az, ami most történik Magyarországon
A 20-25 fokos napi hőingás, ami jelenleg jellemző itthon, rendesen megterheli a szervezetünket.
A 20-25 fokos napi hőingás, ami jelenleg jellemző itthon, rendesen megterheli a szervezetünket.
Csütörtök hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5,1 fok volt a Mohos-töbörben.
Ha az éjszakai hőmérséklet nem csökken 20 fok alá, jelentősen megnehezíti a pihenést és komoly terhet ró az emberi szervezetre.
A meteorológusok elemzése szerint napjainkban már az éjszakák sem mindig hoznak enyhülést a magyaroknak.
Bár az elmúlt napokban még többször fagypont alá süllyedt hajnalonként a hőmérséklet, a jövő héttől ez is változni fog.
2025-ben először emelkedett 20 fok fölé a hőmérséklet itthon a HungaroMet tájékoztatása szerint.
Éjjelente még többfelé fagyhat, délutánonként viszont egyre melegebb lesz, csütörtökön már a 20 fokot is elérhetjük.
Napjaink részévé vált az éghajlatváltozás, ami a közember számára szokatlan időjárási jelenségeket okoz már Magyarországon is.
Akár a 20 fokot is elérheti helyenként a napi hőingás mértéke pénteken Magyarországon.
Esősre fordul az időjárás a hét végére, kérdés azonban, hogy elég lesz-e a kalászosok számára.
Így lehet virágzó az ünnep.
Tovább fokozódik az aszály az ország délkeleti részén.
Napos, meleg időjárás segíti a szántóföldi munkákat.
Hatalmas anticiklon alakítja az időjárásunkat.
Bekeményített az időjárás.
Melegedő, nagyrészt száraz időre van kilátás.
Az enyhe idő jelentősen növeli a tavaszi fagykárok esélyét.
Az éjszakai fagyok nyugalmi állapotban tartják a vegetációt.
A jövő hét már sokkal kedvezőbb lesz a betakarításhoz.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.