Óriási csavar jött az időjárásban: ilyen már nagyon rég volt Magyarországon

Óriási csavar jött az időjárásban: ilyen már nagyon rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Akár a 20 fokot is elérheti helyenként a napi hőingás mértéke pénteken Magyarországon. Reggel közel 5 fokig hűlt a levegő az észak-magyarországi Zabaron, délután azonban akár 25-30 fok is lehet itthon.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az észak-magyarországi régióban található kis község, Zabar neve már jól ismert a meteorológiai iránt érdeklődők körében, hiszen évről évre bekerül a hírekbe sajátos mikroklímája miatt. Nagyon sok esetben itt mérik a leghidegebbet az egész országban - írja az Időkép. Pontosan így történt ez péntek reggel, amikor is közel 5 fokig hűlt a levegő a Nógrád vármegyében található településen. De azért az ország más pontjain sem volt túl meleg a reggel, sok helyen mértek 6-7 fok közötti minimumokat.

Holnap, azaz szombaton északnyugatról délkelet felé egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami szórványosan kisebb esőt, záporokat okozhat. A szeles időben a csúcshőmérséklet azonban továbbra is 22 és 28 fok között alakulhat, úgyhogy mindenképpen figyeljünk oda a réteges öltözködésre, mert nagyon könnyen megfázhatunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?