A takarmánynövény-termesztés klímakitettségének csökkentése
Évtizedekig a kukoricaszilázs és a lucernaszilázs/szenázs volt a tejtermelés alapja hazánkban.
Évtizedekig a kukoricaszilázs és a lucernaszilázs/szenázs volt a tejtermelés alapja hazánkban.
Milyen év lesz 2024 a magyar állattenyésztésben? Minden szereplő bízik egy nyugodtabb időszakban.
A 2022-es év után 2023 is kihívásokkal terhelt volt az agrárium és az egész gazdaság szempontjából.
Az alapítványi garancia igénybevételével a gazdák számára jobban elérhetővé válnak nemcsak a banki, hanem közvetve az uniós források is.
Keserédesen, de az állattartóknál a lépéselőny két nehéz év után: az aszályban drágán betárazott takarmány, madárinfluenza és sertéspestis után az alacsony terményárak ugyanis végre faragnak a költségeken
A Metripond Plus Kft. több, mint 30 éve jelentős mérlegbeszállítója a takarmánygyártó és vetőmag-előállító vállalkozásoknak
Nagy megtiszteltetésben volt részünk március 26-án
Idén is készül szakmai programokkal a kiállítás mellett a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2024
Idén összesen 15 pályázat érkezett 3 kategóriába csoportosítva: takarmányozás, tartástechnológia és állategészségügy, szaporodásbiológia
Termőföldtől a takarmányozásig! Jó gyakorlat nagy adag tudással fűszerezve
A szakértők szerint stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság jövőre vonatkozó kilátásai.
Mára nyugodtan kijelenthetjük, hogy a silócirok potenciális vetélytársa a silókukoricának, a fű pedig minden tekintetben maga alá gyűrte a gabonaszenázsokat.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.