Itt az igazság: már a trappista sajt sem lesz ugyanaz, mint régen
A Tej Terméktanács üdvözli, hogy megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv Trappista sajtra vonatkozó fejezete.
A Tej Terméktanács üdvözli, hogy megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv Trappista sajtra vonatkozó fejezete.
A francia élelmiszerexportőrök attól tartanak, hogy a további importadók miatt termékeik ára meghaladhatja az inflációval küzdő amerikai vásárlók lehetőségeit.
A kiszállított nyerstej mennyisége 24 százalékkal csökkent 2025 májusában az egy évvel korábbihoz viszonyítva itthon.
Az élelmiszerkönyvi szabályozás szerint a jövőben kizárólag kerek formában készülhet majd a magyar trappista.
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar sajt kerüljön a hazai háztartásokba.
A helyszíni ellenőrzések során a létesítmények állapota megfelelő volt, kisebb hibák miatt intézkedési tervet kértek.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Meg kell ismertetni a hazai fogyasztókkal a magyar sajtkülönlegességeket, láthatóvá és elérhetővé kell tenni őket.
A fogyasztók az infláció okán aktívabban keresik az akciókat, illetve a kevésbé drága tejtermékek felé fordulnak.
A Lajta sajt ára körül óriási a szórás, de az is igaz, hogy nagyon sok helyen átmenetileg hiánnyal kell számolni.
Bár külföldön nagy népszerűségnek örvend, sok magyar nem kóstolta még a legkülönlegesebb hazai sajtokat.
Minden, ami a spot piacon, majd az EU piacán történik, az 2-3 hónapon belül törvényszerűen bekövetkezik nálunk is.
Csökkenésnek indultak bizonyos tejtermékek, köztük a trappista ára Magyarországon, de továbbra is zsebbenyúlós lehet a vásárlás.
A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) rövidesen kibővülhet egy új fejezettel, szabályozva a hazai tejipar egyik meghatározó termékét, a Trappista sajtot.
Így választanak a magyarok sajtot.
Nagy a baj az olaszoknál.
Lassan luxus lesz a trappista?
Ez nem semmi!
Már 3000 forint felett van egy kiló trappista.
Ismét sajtbíráló képzés indul.

Az új technológiák, a vetésszerkezet tudatos átalakítása és a fiatalabb generációk szakmai felkészültsége mind kulcsa lehet a fenntartható működésnek.
A fűszerpaprika a magyar gasztronómia megkerülhetetlen fűszernövénye, a gulyás, a pörkölt és a paprikás ételek lelke.
Az agrárexport értéke 7,4 százalékkal mérséklődött, az import lényegében változatlan maradt, így az egyenleg 32 százalékkal gyengült.
A finomított cukor kerülése egyre inkább a figyelem középpontjába kerül az egészségtudatos táplálkozásban.
Érkeznek a támogatói okiratok, jelentős beruházások pörgethetik fel az agráriumot és az élelmiszeripart.
Komoly kukoricatermesztési megpróbáltatás volt az idei évjárat a Zsámbéki-medencében is. A KWS TOP4 kockázatkezelési rendszere 230 hektáron bizonyította átlag feletti képességét Pátyon.
A New Holland traktorai új dimenziót nyitnak az állattartó gazdaságok számára: kompakt méret, nagy teljesítmény és sokoldalú alkalmazhatóság a hatékony munkavégzésért.