Aggasztó hírek érkeztek: mégis, mi történik a sertéshússal az EU-ban?
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Újabb olasz területen jelent meg a sertéspestis, az érintett Lombardia régió az ország egyik legnagyobb házisertés-állománnyal rendelkező területe.
Korlátozást vezet be az állategészségügyi hatóság az Európában tomboló ASP kitörések miatt.
A sertéságazatot érintő közlemények kerültek fel az Államkincstár honlapjára.
4 milliárdos többlettámogatásra március végén lehet benyújtani a kérelmeket.
Terveiről vallott a Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.
Brutális károkat okoz a sertéspestis jelenléte a termelőknek és az ágazatnak.
2005 és 2019 között nagyot nőtt a sertéshús importja és exportja is.
Gyéríteni kell a vaddisznóállományt Magyarországon.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.