Tovább drágulnak az élelmiszerek itthon: foghatják a fejüket a magyarok
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
Elárulta a szakértő, mire kell okvetlenül odafigyelni a húsvéti sonka megvásárlásakor.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
Rengeteg magyar tartja fontosnak, hogy magyar gyártótól származó, magyar sonka kerüljön a húsvéti asztalra.
Az idei évben március 24. és április 18. között zajlik a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
A sertéságazat súlyos gondokkal küzd, ami befolyásolhatja az ünnepi kínálatot és árakat.
Az olasz mezőgazdasági lobbi szerint a tervezett intézkedések dollármilliárdos károkat okozhatnak az olasz élelmiszerexportnak.
Az idén 111 éves Pápai Hús Kft. sonkái, a Hungarikum pályázat eredményének köszönhetően bekerültek a Magyar Értéktárba.
Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom.
Aki nem szeretne csalódni, annak érdemes a hagyományos húsvéti sonkát választania, megbízható helyről.
A tavalyinál több hibát talált az idei tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzés során a Nébih.
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
Félünk tőle, hogy csalódást okozó húsvéti sonkát választunk egy friss kutatás szerint.
Az olcsóbb sonkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe - ez a minőség romlásával is jár.
A Nemzeti Parkban készülő felvágottak nemcsak különlegesek, hanem egészségesek is.
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
Franciaországban megtiltanák az olyan nevek használatát, mint a "steak" és a "spare ribs" az országban előállított növényi eredetű élelmiszerek esetében.
40 százalékkal drágultak a húsvéti élelmiszerek, de lehetne nagyobb is az áremelkedés.

2025 novemberében a magyar gazdák 3,3 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Makai Szabolcs a Portfolio Agrárszektor 2025 konferencián nyilatkozott a jövő évről lapunknak.
Az év második felében megmozdult a magyar mezőgéppiac, de az igazi fellendülés csak a következő időszakban várható.
Pálfordulás az eddigi földpolitikában: december 24-től már nem kell megművelnie a tulajdonosnak a földet, elég ha bérbe adja.
Az ukrán árudömping és a vámháborúk is bőven okoztak álmatlan éjszakákat a magyar termelőknek.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.