Tovább drágulnak az élelmiszerek itthon: foghatják a fejüket a magyarok
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
Elárulta a szakértő, mire kell okvetlenül odafigyelni a húsvéti sonka megvásárlásakor.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
Rengeteg magyar tartja fontosnak, hogy magyar gyártótól származó, magyar sonka kerüljön a húsvéti asztalra.
Az idei évben március 24. és április 18. között zajlik a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
A sertéságazat súlyos gondokkal küzd, ami befolyásolhatja az ünnepi kínálatot és árakat.
Az olasz mezőgazdasági lobbi szerint a tervezett intézkedések dollármilliárdos károkat okozhatnak az olasz élelmiszerexportnak.
Az idén 111 éves Pápai Hús Kft. sonkái, a Hungarikum pályázat eredményének köszönhetően bekerültek a Magyar Értéktárba.
Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom.
Aki nem szeretne csalódni, annak érdemes a hagyományos húsvéti sonkát választania, megbízható helyről.
A tavalyinál több hibát talált az idei tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzés során a Nébih.
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
Félünk tőle, hogy csalódást okozó húsvéti sonkát választunk egy friss kutatás szerint.
Az olcsóbb sonkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe - ez a minőség romlásával is jár.
A Nemzeti Parkban készülő felvágottak nemcsak különlegesek, hanem egészségesek is.
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
Franciaországban megtiltanák az olyan nevek használatát, mint a "steak" és a "spare ribs" az országban előállított növényi eredetű élelmiszerek esetében.
40 százalékkal drágultak a húsvéti élelmiszerek, de lehetne nagyobb is az áremelkedés.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Átalakítja a mezőgazdaság és az élelmiszeripar csomagolási folyamatait az új uniós szabályozás (PPWR), amely 2026 augusztusától lép életbe.
Mostanra mindenki számára bebizonyosodott, hogy már nem működnek azok a módszerek, amiket 10-20 éve alkalmaztak a gazdák.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.
Az afrikai sertéspestis (ASP) napjaink egyik legnagyobb állategészségügyi kihívása.
A modern mezőgazdaságban egyre nagyobb szerep jut a digitális adatgyűjtésnek, a precíziós gazdálkodásnak és az okoseszközökre épülő információáramlásnak.
Miért jelent valós előnyt a KWS hibridek alacsony betakarításkori szemnedvessége? Profit és kiszámíthatóság!
A KUHN újdonságai a szántóföldeken: modern technológiák a hatékonyabb, fenntarthatóbb mezőgazdaságért.